Her Bölgede Sel Adana’da “Yağmur Duası”


Yurdun büyük bir kesiminde yağmurlar nedeniyle sel felaketiyle karşı karşıya gelen vatandaşların aksine Adana’da enerji üretimi ve sulama amaçlı inşa edilen Yedigöze Barajı’nda su tutulmaya başlanınca, sulama kanallarına su verilemediği için bölgedeki üreticiler zor durumda kaldı. Ürünleri kuruyan köylüler yağmur duasına çıktı.
 
Bölgede bulunan yaklaşık 20 köyde tahmini 80 bin dekar narenciye ve 25 bin dekar sebze ekili alanın kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten çiftçiler, Yedigöze Barajı dolmadan sulama suyu verilemeyeceğinin bildirilmesi üzerine çaresiz kaldılar.
 
Çiftçilerden Uğur Çilingir (27), mahsullerinin susuzluktan kurumak üzere olduğunu belirterek, “İşimiz Allah’a kaldı, ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. Cemil Ekinci (52) ise sonbahara rağmen yağmur yağmadığını, sulama kanalına da su verilmediğini ifade etti. Nihat Koca da (47), ektiği marulların susuzluktan kuruduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Ektik ama su yok, sulayamıyoruz. Mahsul kurudu. Ne yapacağız bilmiyorum. İşimiz Allah’a kaldı. Yağmur yağarsa belki ürünleri kurtaracağız. Yoksa hepsi susuzluktan kuruyacak. Artık yağmur duasına çıkacağız, başka ne yapalım?”

Köyde camilerde müezzinlik yapan çiftçi Mehmet Akif Koca da (40), köylünün halinin perişan olduğunu ifade ederek, “Kimseyi su kesintisi konusunda uyarmadılar. Üretici ekim yapamıyor, ekilen ürünler kuruyor. Halimiz ne olacak böyle? Bu yıl yağmur da yağmadı. Türkiye’nin her tarafında sel oldu, Adana’ya damla düşmedi” dedi.

DİĞER HABERLER
Türkiye ve Komşularında Tohumculuk

Bölgedeki üreticiler, bir süre sulama suyu verilemeyeceğini öğrenince yağmur duasına çıkmak zorunda kaldılar. Müezzin Mehmet Akif Koca yağmur duası ederken köylüler de bir ağızdan “amin” dediler. Adana Valisi İlhan Atış köylülerin sıkıntısından haberdar olduğunu ancak Yedigöze Barajı’nın dolmadan kapaklarının açılmasının söz konusu olmadığını, helikopter ile barajı incelediklerini, 10 gün içinde su verebileceklerini söyledi.


28 Kasım 2010. 14:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x