Bakan Eker, BESD-BİR heyetini kabul etti


BURÇ

 

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koca ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

 

Kabulde konuşan Bakan Eker, beyaz et sektöründe yaratılan enformatik kirliliğe karşı sektörü oluşturan birliklerin bir araya gelerek kamuoyunu doğru bilgilendiren çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

 

Türkiye’nin dünya pazarı ile rekabet edebilme gücünün hızla artığını belirten Bakan Eker, ekonomik büyümeyi sağlarken sektörlerin gelişmesine engel olacak sorunların hızla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

 

Gıda sektöründeki en büyük sorunun konu uzmanı olmayan kişilerin medya aracılığıyla vatandaşa yanlış bilgi vererek vatandaşın tükettiği gıdalarla ilgili zihninde negatif bir algı oluşturmaya çalıştığının altını çizen Bakan Eker; “Sektörde faaliyet gösterenlerin toplum tarafından yanlış bilinenleri kamuoyuna anlatma konusunda ciddi bir hareket planı yapması gerekiyor” dedi.

 

Türkiye’nin G-20 üyesi olmasıyla birlikte lojistik imkânlarının da hızla arttığını belirten Bakan Eker, Afrika’nın 39 ülkesinde büyükelçilik kurduklarını ve Afrika pazarına açılmanın hedefleri arasında olduğunu söyledi.

 

BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Koca ise sektörünün hızla geliştiğinde belirterek bakanlığın sektöre verdiği desteklerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Beyaz et ihracat rakamlarının hızla arttığını belirten Koca, hedeflerinin katma değeri yüksek ürünler satmak olduğunu belirtti.

DİĞER HABERLER
TVHB: Sokak Hayvanları Sorunu Çözümsüz Değildir!

7 Aralık 2014. 12:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x