TÜSODER Gıda Kom. Bşk. Dr. Can DEMİR, Tüketicileri uyarıyor…


10888829_910673385633671_5257645570401843814_n

 

 

YILBAŞI GECESİ 2015’İ GÖREBİLMENİZ İÇİN, (Sahte) İÇKİ İÇMEYİN !

 

 

Gönül ister ki, bu sene yılbaşı gecesi içki içmeden kutlamalar yapılsın. Sevdiğiniz en güzel müzikler eşliğinde eğlenilsin. Yiyecek ve içecek olarak da, bir geceliğine de olsa, GTH Bakanlığının izlenebilirlik logolu etiketi bulunan organik sertifikalı ürünlerden, başta mevsime uygun meyveler, sebzeler, süt, bal, tereyağı, kaymak yoğurt, ayran, yumurta gibi sağlıklı besinler tüketilsin. Tabii, bu şekilde yılbaşı kutlaması mı olur, diyenleriniz olacaktır. Tüketicilerimizin bu konudaki tercihlerinin farklı farklı olması doğaldır. Benimki ise; girişte belirttiğim gibi gönlümün isteğine uyup hazırladığım, sadece bir öneriydi…

 

 

Gelelim tercihini, yeni yılı alkol alarak karşılayacak tüketicilerimize; mutlaka aşağıda belirttiğim uyarılara dikkat etmelidirler. Kontrol etmeden güven esasına dayalı veya “marka yerdeyiz burada olumsuz bir durum olmaz” demek yerine bizzat kontrol etmeliyiz. “Kontrol, güvene mani değildir” sözünü unutmamalıyız. Aksi durum da eğlenceniz bir faciayla sonuçlanabilir. Bizi mi bulacak demeyin. Son günlerde medyadaki haberleri inceleyin, binlerle belirtilen sayılarda sahte içki yakalanıyor. Ya yakalanamayanlar varsa, o zaman 2015’i karşılarken görme yeteneğimizi kaybedebilir veya alınan miktara ve sahte içkinin hazırlanış dozuna göre canımızdan olabiliriz…

DİĞER HABERLER
Tarım ve Gıda Ürünleri İhracatında Rekor Artış

 

 

Ülkemizde, alkol ürünlerinde 2007 yılından bu yana, öncelikle mali takip ve de tüketici sağlığını korumak maksadıyla akıllı bandrol uygulaması (Uluslararası düzeyde “Güvenlikli İzlenebilirlik”) mevcuttur. Yerli ve ithal tüm ürünleri kapsayan bu uygulama tüketicileri sahte ve kaçak ürünlerden korumak amacıyla TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) ile GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) kurumlarının yasal düzenlemesi olarak yapılmaktadır.
Tüketicilerimiz; Otel, Bar ve Eğlence Merkezleri ile Restorantlarda içki şişesinin önlerinde açılmasını istemeli ve akıllı bandrolü detaylı olarak kontrol etmelidir.

10603729_910673392300337_963678669424348871_n
Tüketicilerimiz, kesinlikle akıllı bandrolü olmayan ve de önceden açılmış şişe ile ölçekli adı altında bardak vb. kaplara aktarılmış olarak servis edilen içki tüketmemeli, yırtık ve bozulmuş bandrollü ürünleri satın almamalıdır. Bu durum şişenin daha önce açıldığı anlamına gelir.
Tüketicilerimiz, Akıllı bandrol üzerinde Fermente Alkollü İçkiler damgası bulunan ürünler için” F” harfi, Distile Alkollü İçkiler damgası bulunan ürünler için ise “D” harfini büyük harf olarak pembe şerit içerisinde olup olmadığını kontrol etmelidirler.

 

 

Ayrıca üründeki akıllı bandrolün üzerinde, Gelir İdaresi Başkanlığı logosu vardır ve ışığa duyarlı olduğu için hareket ettirildiğinde yeşil ve pembe olarak renk değişimi çıplak gözle görülebilmektedir.

DİĞER HABERLER
Suyun yüzde 69’u tarım sektörü için kullanılıyor

 

 

En son olarak, akıllı bandrolün eteğindeki yıl yazısı ile hemen üzerinde içkinin cl olarak hacminin şişe üzerinde belirtilen ile aynı olduğu kontrol edilebilir.

 

 

2015’in; Bütün Dünyaya Barış ve Huzur getirmesi dileğimle, Sağlıcakla kalın…


30 Aralık 2014. 15:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x