Mısır Tüketimi Rekora Doymuyor, Stoklar Azalıyor..!


Uluslararası Hububat Konseyi’nin (IGC) raporuna göre, dünya mısır üretimi 814 milyon tona çıkarken, tüketiminin 840 milyon tona ulaşması bekleniyor. IGC’nin hazırladığı üretim ve tüketime ilişkin hazırladığı rapordan alınan bilgiye göre, dünya mısır üretiminin Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde, geçen yılın 3 milyon ton üzerinde 814 milyon ton seviyelerinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Uluslararası Hububat Konseyi’nin (IGC) raporuna göre, dünya mısır üretimi 814 milyon tona çıkarken, tüketiminin 840 milyon tona ulaşması bekleniyor.
IGC’nin hazırladığı üretim ve tüketime ilişkin hazırladığı rapordan alınan bilgiye göre, dünya mısır üretiminin Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde, geçen yılın 3 milyon ton üzerinde 814 milyon ton seviyelerinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Dünya mısır üretim öngörüsünün, bir önceki rapora göre 10 milyon ton azaltıldığı görülüyor. Konsey, geçen aya göre düşüşü, ABD ve Çin’de üretim beklentilerinin kötüleşmesine bağlıyor.

Üretimde bunlar yaşanırken, dünya mısır tüketiminin geç en yılın 27 milyon ton (yaklaşık yüzde 3), bir önceki tahminin ise 3 milyon ton üzerine çıkarak, rekor seviye olan 840 milyon tona ulaşması bekleniyor.

Konsey, fiyatlardaki son artışa rağmen mısırın hayvan yemi olarak kullanım için rekabetçi durumunu koruduğunu ve yemlik talebin 20 milyon ton artırılarak 490 milyon ton düzeyinde öngörüldüğünü belirtiyor.

DİĞER HABERLER
TARSİM, kara gün dostudur

Geçen yıl 86 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği tahmin edilen d ünya mısır ticaretinin ise yüzde 9’luk artışla 94 milyon ton seviyelerine çıkacağı öngörülüyor. Konsey, kuvvetli küresel yem talebinin dünya mısır ticaretini yükseltmesi gerektiğine dikkati çekiyor.

Tüketimdeki önemli artışın dönem sonu stoklarının gerilemesine yol açacağı belirtiliyor. Geçen sezon 152 milyon ton olan dünya dönem sonu mısır stoklarının 2010/2011 dönemi sonunda, 125 milyon tona gerileyeceği tahmin ediliyor.

Konsey, ABD’nin devir mısır stoklarının en düşük düzeyde öngörüldüğünü de açıklıyor.


5 Aralık 2010. 10:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x