Eğitim Yuvasında Tavuk Yetiştiriyorlar


Ankara’da özel bir okul, öğrencilerine doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla okul kampüsü içerisinde “mini hayvanat bahçesi” ile domates, marul, soğan gibi sebzelerin yetiştirildiği “uygulama tarlaları” oluşturdu.

Ümitköy’deki özel Gürçağ Koleji öğrencileri, follukları yoklayıp tavukların sıcacık yumurtalarını elleri ile alıyor.
 
Çiçek dikip, domates ve marul yetiştiren öğrenciler, yumurtalarını kümesten alarak doğal hayâtı öğrenirken, ders aralarında ise “Afacan” adını verdikleri 6 aylık olan kangal cinsi köpekle vakit geçiriyorlar. 
 
Uygulama bahçesinde tarımla iç içe olan öğrenciler, burada da diktikleri sebzeleri çapalayıp ürünlerini topluyor.  
 
Ankara’da özel bir okul, öğrencilerine doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla okul kampüsü içerisinde “mini hayvanat bahçesi” ile domates, marul, soğan gibi sebzelerin yetiştirildiği “uygulama tarlaları” kurdu.

Çiçek dikip, domates ve marul yetiştiren öğrenciler, yumurtalarını kümesten alarak doğal hayâtı öğrenirken, ders aralarında ise “Afacan” adını verdikleri 6 aylık olan kangal cinsi köpekle vakit geçiriyorlar.

Ümitköy’de faaliyet gösteren özel Gürçağ Koleji Genel Müdürü Hüseyin Gürçağ, 24 yıldır çağdaş eğitim ilkelerinden ödün vermeden, Ulu Önder Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Tü rkiye Cumhuriyeti’nin yarınlarına aydın, çağdaş, sorumluluk duygusuna sahip gençler yetiştirdiklerini söyledi.

DİĞER HABERLER
Etbir'de Yeni Dönem Göreve Başladı

Toplam 650 öğrencileri bulunduğunu belirten Gürçağ, anasınıfı çağında aldıkları öğrencilerle lise öğrenimi bitene kadar uzun süren bir eğitim-öğretim dönemi geçirdiklerini belirtti.

İnsan yetiştirmenin çok önemli bir görev olduğuna işaret eden Gürçağ, şöyle konuştu: “Amacımız sadece burada çocuklara akademik olarak eğitim vermek değil. Öğrencilerimizi akademik başarılarının yanında sosyal yönden de destekliyoruz. Bunun en güzel örneği okul içerisinde oluşturduğumuz mini hayvanat bahçesi, çeşitli meyve sebzelerin yetiştirildiği uygulama bahçeleri. Öğrencilerimiz tavuklarla, tavşanlarla, köpeklerle iç içeler, hayvan sevgisini öğreniyorlar. Bir tavuğun nasıl yumurtladığını bilen öğrenci yok gibiydi daha önce, ancak şimdi tamamına yakını bunu yaşayarak öğrendi.”

Her sınıfa tavukların yaptığı bir yumurtayı gün boyu verdiklerini ve öğrencilerden yumurtayı korumalarını istediklerini belirten Gürçağ, bundaki amaçlarının ise “sorumluluk bilincini geliştirmek” olduğunu söyledi.

Uygulama bahçesinde öğrencilerin yetiştirdiği domates, biber, salatalık gibi sebzelerin tüketildiği ve “Organik Gün Partileri” düzenlediklerini ifade eden Gürçağ, “Öğrencilerimiz düzenlenen bu partilerde kendilerinin doğal ortamda yetiştirdikleri bu ürünleri yerler. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel anlamda gelişmeleri için her türlü imkanı seferber ediyoruz” dedi.
Uygulama öncesi hiç köye gitmemiş, hayvanlardan korkan öğrencileri olduğunu anlatan Gürçağ, yaptıkları çalışmanın ardından her öğrencinin iyi bir hayvansever haline geldiğini kaydetti.

DİĞER HABERLER
Tarlada balık avladılar

İnsanı sevmenin, doğayı ve hayvanı sevmekle başlayacağının altını çizen Gürçağ, yaptıkları çalışmanın ardından çoğu öğrencinin de evinde evcil hayvan beslemeye başladığını söyledi.

Gürçağ, öğrencilerin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine büyük katkı sağladığını düşündükleri uygulama alanlarını ilerleyen zamanlarda genişletmeyi düşündüklerini de bildirdi.

Ders aralarında hayvanların bulunduğu alana akın eden öğrenciler, mini hayvanat bahçesindeki ördek, kaz, tavuk ve tavşanları elleriyle besliyorlar. Uygulama bahçesinde tarımla iç içe olan öğrenciler, burada da diktikleri sebzeleri çaba yapıp ürünlerini topluyorlar.

“Afacan” adını verdikleri 6 aylık olan Kangal cinsi köpekle de vakit geçiren öğrenciler, yöneticilerinden yeni hayvanlar almalarını istiyorlar.
Öğrencilerle yakından ilgilenen okulun ilköğretim bölümü müdürü Yalçın Tamer de öğrencilere hayvanlar ve yetiştirdikleri tarım ürünleri hakkında bilgiler veriyor. Tamer, ders sırasında kulak kesilen öğrencilere tarım ve hayvancılık hakkında uygulamalı bilgileri aktarıyor.

6. sınıfa giden Asena Özdemir, daha önce hayvanlardan çok korktuğunu ancak, okuldaki mini hayvanat bahçesi sayesinde artık hayvanları çok sevdiğini söyledi.
7. sınıf öğrencisi Alper Bülbül ise uygulama sonrası evinde bülbül beslemeye başladığını anlattı. 6. sınıfa giden Beynaz Camcıoğlu, Göksu Öztürk, Deniz Sılacazlı da en çok tavşanları sevdiklerini söylediler.aa

DİĞER HABERLER
Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari'si,

9 Aralık 2010. 08:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x