“Bayramda Haram Eti Kurban Ettirdiler “


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı bir konuşma yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt,güne damgasını vurarak  ilginç bir saptama yaptı.Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kurban bayramı için yurtdışından ithal edilen Anguslar’ın  domuz atıklarıyla yapılan yemlerle beslendiğini ve bu yüzden islam dininde  bu tür hayvanların kesiminin uygun olmadığını belirterek ithalata imza koyanların günah işlediğini söyledi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, “domuz artıklarıyla, sakatatlarla yapılan yemlerle beslenen hayvanların Türkiye’ye geldiğini” savunarak, “Bu nasıl Müslümanlık?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Hayvancılığın sorunlarıyla ilgili gündem dışı konuşan Ensar Öğüt, hayvancılığı geliştirmek için faizsiz kredi verildiğini, bunun iyi bir uygulama olduğunu kaydetti.

Ancak, kredi verirken çiftçilerden yüksek miktarlarda teminat istendiğini savunan Öğüt, bu teminatları çiftçilerin vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Çiftçilerin kendi gayrimenkullerinin teminat olarak kabul edilmediğini, “tüccar, memur kefil istendiğini” öne süren Öğüt, çiftçilerin mağdur olduğunu ifade etti.

Dişi hayvanların kesilmesinin “hayvancılığı bitirdiğini” dile getiren Öğüt, şunları kaydetti: “Kurban Bayramı’nda yurt dışından hayvan getirdiniz. Yurt dışından, Hristiyan ülkelerinden getirilen hayvanlar neyle besleniyor? Domuz artıklarıyla, sakatatlarla yapılan yemlerle beslenen hayvanlar Türkiye’ye geliyor. Bunu getirip burada satmak caiz midir? Bu nasıl Müslümanlık? Bunun vebalini çok ağır ödeyeceksiniz.”

DİĞER HABERLER
Veteriner Hekimlere Uzmanlığın Önünü Açan yasa yayınlandı

10 Aralık 2010. 09:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x