Hayvanlarını Kayıt Yaptırmayana 500 Lira Ceza


 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı,Avrupa Birliği giriş süresince 12.faslın açılmasının gerekçelerinden en önemli olanının 1 Temmuz 2010 tarihinden bu yana doğan hayvanların 20 gün içerisinde kayıt altına alınmasını gerektiğini belirtti.
 
20 Temmuz 2010 tarihinden sonra yeni doğan hayvanlarını kayıt altına aldırmayan besicilere 500 lira ceza kesileceğini bildirildi.Tarım Bakanlığı, sığır cinsi hayvanların tescili ve izlenmesinin geçtiğimiz temmuz ayında çıkarılan yönetmelikle mecburi hale getirildiğini hatırlattı.Tarım Bakanlığı, yeni doğan hayvanlarını küpeleterek kayıt altına almayan besicilere, ‘5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’nun 7. maddesinde belirtilen şartları yerine getirmeyenlerle, aynı kanunun 36. maddesinin e bendi gereği, 500 TL idari para cezası kesilmesinin hüküm altına alındığını vurguladı. Tarım Bakanlığı’nın talimatı  şöyle devam ediyor:

“Kulakları küpesiz olarak nakledilirken yakalanan hayvanlar, bütün masrafları sahibine ait olmak üzere kesime sevk edilecek. Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için işletmelerinde bulunan her yaştaki büyükbaş hayvanlarını 13 Aralık 2010 tarihine kadar küpeletmesi ve Türkvet sistemine kaydettirmeleri gerekiyor.”


DİĞER HABERLER
Türkiye'nin Kanatlı Et Tüketimi AB'ye Yaklaştı
11 Aralık 2010. 11:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x