Yumurta Kafada Değil, Tavada Güzel


Uluslararası Genç İdealistler Hareketi üyesi öğrenciler, Beyazıt Meydanı’nda sucuklu yumurta pişirip vatandaşlara dağıttı. ‘Yumurta kafada değil, tavada güzel şenliği’ adını verdikleri etkinlikte pişirilen sucuklu yumurtadan yiyen vatandaşlar, “Yumurtanın tavadaki hali daha güzel” dedi.

Ankara Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin AnayasaKomisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya yönelik yumurtalı protestosu, gündemdeki yerini koruyor. Uluslararası Genç İdealistler Hareketi üyesi bir grup öğrenci de ‘yumurtalı eylem’ tepkisini farklı bir şekilde dile gösterdi.

Çeşitli öğrenci gruplarının eylemlerine sahne olan Beyazıt Meydanı’na piknik tüpü getiren öğrenciler burada sucuklu yumurta pişirip vatandaşlara dağıttı. ‘Yumurta kafada değil, tavada güzel’ adını verdikleri etkinlikte yumurta, alışıla geldiği gibi tavada yağ ve sucukla buluştu.

Öğrencilerin yaptığı etkinliği önce meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar daha sonra sıraya girip pişirilen yumurtadan afiyetle yedi. Vatandaşlar ‘yumurtalı eylemi’ doğru bulmadıklarını belirterek “Yumurtanın kullanılması gereken şekli bu, eylem aracı olarak kullanılmamalı. Bu şekilde tadı çok güzel.” diye konuştu.

Yapılan etkinlikle ilgili basın açıklaması yapan Uluslararası Genç İdealistler Hareketi üyesi Emrah Gürbüz, ‘öğrencilerin velinimeti’ olan yumurtanın siyasi malzeme olarak kullanılmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti. Gürbüz, “Yumurta içerdiği ‘kolin’ sayesinde beyin gelişimine katkıda bulunup ihtiyacımız olan A, D, E, B vitaminleriyle ve doyuruculuğuyla bizlerin göz bebeğidir. Kaba bir hesap yaptığımızda son günlerde israf edilen yumurtalarla 4 kişilik bir öğrenci evinin 2 aylık yumurta ihtiyacı karşılanmaktadır.”

DİĞER HABERLER
2.Arıcılık Sektör Buluşması 2015 yapıldı...

Dedi. Öğrencilerin demokratik tepkilerini dile getirmek için başka yöntemler kullanabileceğini belirten Gürbüz, “Gelin sağduyulu olalım. Bizler sesimizi her yerde her şekilde duyururuz. Üniversite öğrencilerinin birer anarşist gibi gösterilmesine de eylem yapan grupları 3,5 milyon üniversitelinin tamamına atfedilmesini şiddetle karşıyız. Beş parmağın beşi de ayrıdır ama hepsi bir araya gelince güzel omlet yapar.” değerlendirmesinde bulundu.

Öğrencilere’Yemeleri İçin’ Yumurta Dağıtıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) düzenlenen bir seminerde öğrencilere atmak için değil, yemeleri için yumurta dağıtıldı.

ÇOMÜ Halkla İlişkiler Topluluğunun akademik danışmanı, öğretim görevlisi Gökhan Bayram, topluluk tarafından düzenlenen ”Beden Dili” eğitim seminerine 30 koli yumurta getirdi. ‘Yumurta atılmaz, yenir” diyen Bayram, sahneye davet ettiği öğrencilere yumurtaları ikram etti.

Gökhan Bayram, Çanakkale’deki bir panel sırasında öğrencilerin yaptığı yumurtalı eylemi hatırlatarak, ”Elbette herkesin protesto hakkı vardır ve etmelidir de. Fakat bunun farklı üslupları olabilir. Özellikleüniversiteöğrencileri için iki argüman çok önemli. Biri makarna, diğeri yumurta. Bu yumurtaları heba etmeyelim, yiyelim” dedi.

Yumurta üreticileri şikayetçi

Yumurta üreticileri art arda gelen eylemlerden memnun değil. Arz fazlalığı nedeniyle fiyatların düşmesinden şikâyetçi olan üreticilere göre yumurta nimet ve bu şekilde atılmamalı.

DİĞER HABERLER
Türk domatesi 2-3 yıl daha Rusya’ya giremeyebilir

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ali Aydoğan, 15-16 aydır yumurta üreticilerinin büyük zarara uğradığını ifade ederek, bir yumurtanın üreticiye maliyetinin 135 kuruş seviyesinde olduğunu, ama yumurtanın tüketiciye 105 kuruşa satıldığını söyledi.

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ali Aydoğan yumurta başına üreticinin yaklaşık 25 kuruş zarara uğradığını ifade ederken, “Yumurta fiyatları son dönemde zarar konumunda. Şuan yumurtada yaklaşık olarak yüzde 25-30 bir zarar söz konusu. Yumurtanın maliyeti 135 kuruş ama bu tüketiciye 100-105 kuruş gibi satılıyor. Bunun bir çok sebebi var. Yumurta’da ihracatımız da mevcut. İhracatta da Türkiye’deki fiyatlara oranlarla zarar ediliyor” dedi.

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ali Aydoğan yeni işletmeler ve kapasite artırımlarıyla geçen yıl 60-65 milyon olan tavuk sayısının bu yıl 75-80 milyona çıktığını belirterek, “Artan tavuk sayısına bağlı olarak bu yıl yumurta üretiminin 16-17 milyar adede ulaşmasını bekliyoruz. Ama, geçen seneki ham madde fiyatlarının da yüzde 25 oranında arttığını düşünürsek yumurta üreticisinin zarar etmesi kaçınılmaz” dedi.

Kayseri Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Afyon, öğrencilerin protestolarında yumurta fırlatmalarını eleştirerek, “Yumurta atmak sektöre bir hakarettir. Bu tarz art niyetli düşüncülerine karşıyız. Kimse yumurtayı protestolarına alet etmesin. Yumurta bir nimettir, bu şekilde atılmasına karşıyız” dedi.

DİĞER HABERLER
İngiltere ve Avrupa Birliği'nde sahte bal alarmı

Yumurta fiyatlarının beklenenin çok altında seyrettiğini ifade eden Afyon, “Yumurtanın fırlatılması bizim işimize gelmez. Tüketim kışın olması gerektiği seviyede değil. İhracatın bu ara biraz gerilemesi stoklarımız arttırdı. Arz fazlalığı var” diye konuştu.

Mülkiyeliler Birliği’nden ‘yumurta’ya tam destek

Mülkiyeliler Birliği ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nin öğretim üyelerinden, yumurtalı protestoya destek geldi.

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsan Feyzibeyoğlu, ‘Öğrenciler yalnız değil. O toplantıda İstanbul’da öğrencilere uygulanan şiddet protesto edildi. Muhalif seslere tahammülsüz iktidar öğrencilerimize hakaret etmiş, dekanımızı istifaya çağırmıştır. 151 yıllık Mülkiye tarihi, iktidarların okul yöneticileri ve öğrencilerine yönelik baskı örnekleriyle dolu. Mülkiyeli tek yürek olmalı’ dedi. Öğrenciler ise Burhan Kuzu hakkında ‘beyinsiz’ dediği gerekçesiyle dava açacak.


12 Aralık 2010. 14:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x