İbrahim Yetkin ‘Halkın Ekmeği İle Oynamayın..!’


Halkın ekmeği ile kimsenin oynamaya hakkı olmadığını dile getiren Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, eğer TMO müdahale etmezse bunun yurtdışından daha pahalıya buğday alınmasına neden olabileceğini ifade etti.

Buğday fiyatları ne olacak? 

Türkiye Ziraatçılar Derneği’nden buğday konusunda Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çağrı geldi.
Genel Başkan İbrahim Yetkin, buğday fiyatlarında manipülasyon olduğunu iddia ederek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin derhal piyasaya müdahale etmesini istedi. 
 
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, son zamanlarda buğday fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu artışa bir an önce müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Meyve-sebze fiyatlarındaki artışa da değinen Yetkin, hal yasasının fiyatları daha fazla artıracağını iddia ederek, son günlerdeki akaryakıt zammıyla ilgili de çiftçinin mağdur olduğunu ve kırsal mazot fiyatlamasının kaldırılmasının çiftçiyi 1 milyar lira kayba uğrattığını ifade etti.

Son 1 haftadır baş gösteren soğuk havalarla ilgili de konuşan Yetkin, kar yağışının tahıl üretimi için iyi olduğunu ancak, yağışların bu sene bol olması beklendiğinden çiftçinin mutlaka tarım sigortası yaptırması gerektiğini belirtti.


DİĞER HABERLER
Türkiye'de ilk kez Akçaabat'ta kuruldu
12 Aralık 2010. 23:14
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x