Vergi Levhası Duvardan İnecek


İşyerinde vergi levhası asma zorunluluğu tarihe karışıyor. Kamu alacaklarını yeniden yapılandırma paketinin içerisindeki düzenlemeyle vergi levhaları duvarlardan kaldırılacak
 
Maliye Bakanlığı, işyerlerinde duvara asılarak görüntü kirliliğine neden olan vergi levhalarının kaldırılması için düğmeye bastı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu levhaların anlamsız olduğunu, kaldırılması için çalışma başlatacaklarını söyledi. Vergi levhalarının kaldırılmasını öngören madde, torba yasa tasarısına Plan ve Bütçe Komisyonu’nda eklenecek. Maliye kaynakları ise mükellef ile vatandaş arasında güven unsuru olarak kabul edilen vergi levhasının kaldırılmasının kayıt dışı ile mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyo r . Tüketicinin alışveriş yaparken vergi levhası olan yerlerden gönül rahatlığıyla mal alabildiğini aktaran üst düzey bir yetkili, “Kaldırılması sisteme zarar verir. Alışveriş sonrasında fiş alan vatandaş aldığı faturayı vergi levhası ile de karşılaştırabiliyor. Bu karar, işletmeleri kayıt dışı çalışmaya itebilir. Kanuna aykırı belge düzenlenmesinin yolunu açabilir” uyarısında bulundu.

160 LİRA CEZA KESİLİYOR

Vergi levhası bulundurma veya asma zorunluluğuna uymayanlara 2010 yılı içerisinde 160 lira ceza kesiliyor. Vergi Usul Kanunu uyarınca gelir vergisi mükellefleri ile sermaye şirketleri her yıl mayıs ayının son gününe kadar vergi tarhına esas olan kazanç tutarları ile bunlara isabet eden vergi miktarlarını gösteren levhayı merkezlerine, şubelerine, satış mağazalarına iş sahipleri ile mükellefler tarafından kolayca okunup görülecek şekilde asmak zorunda.
 
SGK primleri kredi kartı ile ödenebilecek 
 
Artık prim ödemeleri kredi kartı ile internet üzerinden yapılabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet sayfasından prim tahsilatı yapılabilmesi için başlatılan proje uygulamaya açıldı.
    
Kurumdan yapılan açıklamaya göre, prim tahsilatı yapılması amacıyla 26 banka ile imzalanan protokol yürürlüğe girdi.

DİĞER HABERLER
TİM Başkanı Gülle, Rusya’nın vize serbestisi kararını değerlendirdi

SGK primleri, protokol imzalayan bankaların birinden edinilen kredi kartı ile yapılabilecek. Ayrıca  internet bankacılığı ile de primler ödenebilecek.

Kredi kartı ile yapılacak ödemelerde komisyon bedeli alınıp alınmamasında bankaların genel uygulaması geçerli olacak.

Uygulamayla nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne kolaylık sağlanması amaçlanıyor.


15 Aralık 2010. 09:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x