2010’da Yüzde 25 Büyüyen Keskinoğlu, 2011’e 72 Milyon TL Yatırımla Giriyor!


 SERDAR KONURALP

2009’daki 500 milyon TL’lik cirosunu 2010 sonunda 625 milyon TL’ye yükseltecek olan Keskinoğlu, 2011’de 750 milyon TL ciro hedeflerken, enerji üretimi ve kapasite artırımı için de 72 milyon TL yatırım yapacak.

Bu konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı tertipleyen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu  ileriye dönük çalışmalarını anlattı.

İstanbul Ortaköy “Feriye Lokantası”nda gerçekleşen basın toplantısına Türk basınının yetkili temsilcileri katıldı.Bütün dünya kriz hesapları yaparken önde gelen Türk firmalarından Keskinoğlu’nun yeni yatırımları ilgi odağı oldu.

 Piliç eti, yumurta, zeytinyağı, sağlık ve lojistik sektörünün ardından son olarak fast food sektörüne giren Keskinoğlu, krizleri fırsatlara çeviren stratejisiyle son 10 yıldaki büyüme ve genişleme çizgisini 2010’da da korudu. 2000 yılından bu yana yüzde 1740 büyüyen Keskinoğlu, 2011’de de enerji üretimi, piliç eti ve yumurta üretim kapasitesi ile ihracatını arttırmaya ve TAVVUK Restaurant’a yoğunlaşacak.

Bu yıl 6 milyon TL enerji yatırımı yapan Keskinoğlu,  2011 de 16 milyon TL daha yatırım yaparak yıllık enerji ihtiyacının yüzde 70’ini üretecek!

Keskinoğlu, 2010 sonunda başladığı ve 2011 yılında hayata geçireceği enerji yatırımlarının tamamlanmasıyla toplam yıllık 130 milyon KW enerji üretmeyi ve yıllık karbondioksit salınımını da 7 bin 500 ton azaltmayı hedefliyor. Enerji yatırımlarının önümüzdeki yıllarda devam edeceğinin altını çizen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “İlk rüzgar türbini için 1 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımla yıllık 630.000 KW enerji üretirken karbondioksit salınımını da 315 ton azaltacağız. 2011’de türbinlerin sayılarını arttırmak planlarımız arasında. Kojenerasyon ünitesi ise sektörde uygulama olarak bir ilk. Bu sistemle piliç işleme tesislerimizin yıllık 28 milyon KW’lık enerjisini karşılayabiliyoruz. Yurtdışından ithal edilerek kurulan sistem yaklaşık olarak 5 milyon TL yatırımla hayata geçti. 2011 yılında ise bu sisteme ek olarak 2 ünite daha kurmayı planlıyoruz. Her birini 8 milyon TL yatırımla kurmayı düşündüğümüz bu sistemle toplam 100 milyon KW’lık enerji üretilecek. Son olarak 2011 yılında enerji ile ilgili gündemimizde bir de Biyogaz projesi var. Bu çalışma ile günlük 400 ton atık oluşturan tavuk dışkısından biyogaz üretmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurulacak bu sistem sonrasında ise 7 milyon m3 doğalgaza eşdeğer yıllık 20.000.000 KW elektrik enerjisi üretmek mümkün olacak” dedi. 

DİĞER HABERLER
Butirat Broylerlerde Nekrotik Enterisi Hafifletir

 56 milyon TL yatırımla kapasite artışı ve 500 kişiye iş imkanı!

Keskinoğlu, piliç eti ve yumurta üretim kapasitesini artırmak için 2011’de 56 milyon TL yatırım yapacak. Yatırım sonrasında günlük yumurta üretimi kademeli olarak 1 yıl içinde 2 milyon adetten 3,5 milyon adede yükselecek. Piliç eti üretim kapasitesi ise, günlük 450 tondan 500 tona yükselecek.  

İşlenmiş piliç eti ürün pazarının önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığının altını çizen Keskin Keskinoğlu, “Şu anda en geniş ürün gamıyla işlenmiş piliç eti ürünlerinde pazar lideriyiz, hedefimiz pazarı büyütmek ve aylık üretim kapasitemizi yüzde 50 arttırarak 4 bin 500 tona çıkarmak. Piliç eti üretim kapasitemizdeki artışla pazardaki ilk 3’de yer alma konumumuzu korurken, yumurtadaki payımızı da yüzde 67’den 70’e yükselterek pazardaki liderliğimizi sürdüreceğiz. Dağıtım ağımızı da genişleterek Türkiye’de 40 bin adet olan satış nokta sayımızı da 50 bin adede çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bu yatırımlar sonrasında 500 kişiye daha ek istihdam sağlayacağız” dedi.

 Keskinoğlu, hazır yemek sektörüne giriyor…

Mikrodalgada 2-3 dakikalık ısıtma işlemiyle ana öğün olan hazır yemekler, ilk olarak iki alternatifle pazara sunuluyor: “Piliç Kebap ve Pilav” ile “Piliç Döner ve Pilav”. Keskinoğlu, aralık ayı sonuna doğru zincir marketlerdeki raflarda yerini alacak ürünler için var olan üretim tesislerine 1 milyon TL ek yatırım yaptı. Fiyatları 8-10 TL arasında değişecek olan hazır ürünler ilk aşamada günlük 15 bin porsiyon üretilecek. Keskinoğlu, 3 ay sonra hem üretim miktarında hem de ürün gamında artış yapmayı planlıyor.

DİĞER HABERLER
VELİEFENDİ’de hüzünlü gün!

 TAVVUK’un yeni şubeleri açılıyor!

Akhisar’da 2010 Temmuz ayında faaliyete başlayan TAVVUK, hafta içi günlük 500; hafta sonu ise günlük 1000 kişiye hizmet veriyor. Ortalama kişi başı harcamanın 15 TL olduğu restaurantta tüketiciler en çok Lades Lokma, Sultan Piliç (20 Günlük Piliç Çevirme) ve Tavuklu Baklava’yı tercih ediyorlar.

TAVVUK, 2011 Ocak ayında İzmir’de açılacak 3 noktadan sonra; önce İstanbul’a ardından da Ankara’ya açılacak. 30.000 TL olarak açıklanan franchise bedelinden sonra Keskinoğlu, bugüne kadar toplam 300’e yakın başvuru aldı. Keskinoğlu, 2015 yılına kadar 200 şubeye ulaşmayı hedefliyor. 2012 yılından itibaren ise başta Keskinoğlu’nun ihracat yaptığı komşu ülkeler olmak üzere yurt dışında da TAVVUK şubeleri açılacak.

 Keskinoğlu, ihracatta liderliğini korumaya devam ediyor!

Yıllık cirosunun yüzde 12’sini ihracat faaliyetleriyle gerçekleştiren Keskinoğlu, 2010 sonu itibariyle aralarında Amerika, İsveç, Çin, Kore, Singapur, İran, Tacikistan, İsrail, Azerbaycan, Kazakistan, Irak, Arabistan, Güney Afrika, Japonya, Kanada gibi ülkelerin de olduğu 60 ülkeye ihracat yapıyor.

 Keskinoğlu; Türkiye toplam piliç eti ihracatının yüzde 23’ünü, yumurta ihracatının yüzde 6’sını ve zeytinyağı ihracatının da yüzde 5’ini gerçekleştiriyor.


16 Aralık 2010. 23:33
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x