İzmir’li Gürsüt’ün Önlemeyen Yükselişi Devam Ediyor


Son günlerde hayvancılığımızın nasıl geriye gittiği tartışılırken,İzmir’in güzel ilçesi Ödemiş’te  günlük 140 ton süt işleyerek ülkemizin üretiminde ilk sıralarda yer alan GÜRSÜT 2011 ylında Tire’de yeni işletmesi ile büyümeye devam edecek.Şirket yetkilileri amaçlarının Türkiye’de iyi bir peynir markası

 1982 yılında çalışmalara başlanarak temelleri atılan Gürsüt, önceleri pazarlama alanında kendisini göstermeye başladı, 2002 yılından itibaren de Gürsüt Limited Şirketi kurularak üretim sektöründeki yerini aldı.Yaptığı çalışmalarla adını günden güne duyuran Gürsüt İzmir’in Ödemiş ilçesinde kısa zamanda kaliteli üretiminin sonucunu aldı ve aranan kaliteli bir marka olmaya başladı.Bunun neticesi olarak ta yürütülen çalışmalar neticesinde 2007 yılından itibaren ISO 22000 şartlarına uygun hale getirilerek belgelendirildi.

Genel merkezin İzmir’de olmasına karşılık Satış ve Dağıtım ekibi müşteri potansiyeli ve profiline göre oluşturulan bölge müdürlüklerinde konumlandırıldı. Bu çerçevede dört bölge müdürlüğü kuruldu; Ege Bölge Müdürlüğü (İzmir), Marmara Bölge Müdürlüğü (İstanbul), Akdeniz Bölge Müdürlüğü (Antalya), İç Anadolu Bölge Müdürlüğü (Ankara). Ayrıca Ege Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Denizli Bölge Deposu ve Akdeniz Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Konya Bölge Deposu da faal olarak hizmet veriyor. Satış Organizasyonu Bölge Müdürlükleri’ne ilave olarak Kanal Yönetimi Prensibi ile çalışıyor. Bu organizasyonda Zincir Marketler Satış Müdürlüğü, Toplu Tüketim Satış Müdürlüğü ve Bayi Satış Müdürlüğü İstanbul merkez satış ofisinde faaliyet gösteriyor.

DİĞER HABERLER
Baysan'dan 30 Ağustos Kutlaması

Gürsüt Ödemiş işletmesinde çevre üreticilerinden toplanan inek sütü ile beyaz peynir, İzmir tulum peyniri, taze kaşar peyniri, dil peyniri, örgü peyniri, çeçil peyniri, Çerkez peyniri, krem peynir, mozzerella, yoğurt, tereyağı ürünleri müşteri taleplerine göre belirlenen çeşitli ambalaj birimlerinde üretiliyor. Kendi işletme şartlarında üretilemeyen ürünler çeşitli bölgelerde ortaklık yapısına gidilerek, şirketin kontrolü altında, kendi markası ile üretiliyor.Örnek virelecek olursa, Gürsüt Ezine peyniri, koyun ve keçi sütünden yapılan beyaz peynirler ve İzmir tulumu. 
 
Tire’deki işletme üretime 2011’de geçecek

 Bu konu son dönemde şirket olarak odaklandığımız konuların başında geliyor. Halen günlük 140 süt işlenilen Ödemiş işletmesi hedeflenilen ve her geçen gün gelişen pazarlara, müşteri potansiyeline yetişemiyor. Bunun için 2011 yılının ikinci yarısında Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde, 55 bin metrekare arazi üzerine konumlanacak yeni işletme ile üretime geçmeyi hedefliyor şirket.. 
 
Şirketin büyümesinde temel işi olan lokal peynir ticareti yapan müşteriler, yerel zincir marketlere ek olarak CarrefourSa, Metro, Real, Kiler, Beğendik, Adese, BİM gibi ulusal zincir müşteriler, Mezaluna Restaurant, ,Magic Life, Robinson Club, Rixos, Club Voyage, Gloria Hotels, Hilton gibi toplu tüketim kanalı müşterileri, Ege Ordu Komutanlığı, Hava Eğitim Komutanlığı, Ulaştırma Eğitim Komutanlığı gibi askeri ihaleler ile alternatif ve büyüme potansiyeli olan yeni müşteri çalışmaları sürekli olarak devam ettiriliyor.

DİĞER HABERLER
İzmir’e Yeni Bir Üretici Birliği Geliyor

Gürsüt’ün hedefinde neler var?

Gürsüt’ün temel hedefi, süt üreticilerinin yoğun olduğu, birçok peynir işletmesinin bulunduğu İzmir ilinden Türkiye çapında, bilinirliği olan bir peynir markası yaratmak. Hedef, “Türkiye’nin peynircisi” olmak. Peynirde en büyük reklamın tüketici beğenisi olduğunu belirten şirket ilgillileri ” Toplumun özlem duyduğu natürel tatları ve çeşitliliği tüm satış kanallarında Türk halkının beğenisine sunarak, bu gelişim sürecinde yapılması gereken tüm yatırımları yaparak tüketicinin gözünde, gönlünde en yakın zamanda arzuladığımız noktaya gelebilmeyi gönülden istiyoruz.”diyorlar.


17 Aralık 2010. 20:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x