Restoran ve cafe’lerdeki atık yağın denetimleri yoğunlaştırıldı…..


unnamed

 

 

Yürütülen “Bitkisel Atık Yağ Denetim”leri ile işletmeciler bilinçlendirilerek, atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

 

Halim UTLU

 

Bitkisel atık yağ üreten lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, tatil köyleri, motel ve yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile diğer yerleri denetleme ve gerekli cezai işlemleri uygulama yetkisini,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 3 mart 2015 tarihi itibarıyla devralan belediyeler, restoranlar ve cafe’lerdeki atık yağların geri dönüşüme kazandırılması ve kanalizasyona dökülmemesi için denetimlerini sürdürüyor.

 

Belediyeler tarafından kurulan ekiplerce yürütülen “Bitkisel Atık Yağ Denetim”leri ile işletmeciler bilinçlendirilerek, atık yağlar geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

Atık yağ üreticilerinin, depolama tesisleriyle sözleşme yapmaları şart

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitkisel atık yağ denetleme ve cezai işlem uygulama yetkilerinin, Mart ayında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle, Büyükşehir sınırları dâhilinde bitkisel atık yağ üreticilerinin, çevre lisansı almış geri kazanım tesisleriyle veya bitkisel atık yağ ara depolama tesisleriyle yıllık sözleşme yapmalarını sağlamak, buna ilişkin kayıtları il müdürlüğüne bildirmek ve sözleşme yapmayanlara gerekli cezai işlemi uygulamakla görevlendirildi.

 

Esnafın bilinçlenmesi için çalışılıyor

 

Ekipler, denetim yaptıkları iş yerlerinde, “Ulusal atık taşıma formu” ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisans almış firmayla yapılmış sözleşmelerin kontrolünü yapıyor. Kayıtları olmayanlara ise firmalarla anlaşma yapılması için süre veriliyor. Anlaşma yapılmaması halinde cezai işlem uygulanıyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Nesillere daha temiz bir toplum bırakmak için,çalışmalara her geçen gün hız kesmeden devam ediyoruz. Ekiplerimiz denetimlerini yaparak, esnafımızın bilinçlenmesi için çaba sarf ediyor.”şeklinde konuşuyor.

DİĞER HABERLER
Gıda atığı kanatlı üretiminde değerlendirilmelidir

29 Ekim 2015. 16:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x