Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem bırakılıyor


Kırklareli’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Kırklareli Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir gözetiminde, Kayalı Barajı çevresine, Yoğuntaş ve Karahamza köyleri meralarına yaban hayvanları için 500 kilo buğday ile kemik parçaları bırakıldı.

Kırklareli’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Kırklareli Çevre ve Orman Müdürü Erol Bilgir gözetiminde, Kayalı Barajı çevresine, Yoğuntaş ve Karahamza köyleri meralarına yaban hayvanları için 500 kilo buğday ile kemik parçaları bırakıldı.
Bilgir, her yıl olduğu gibi, mevsim koşullarının kötü olduğu günlerde yaban hayvanlarının sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Yerleşim yerlerinden uzak yerlere yem bırakıldığını belirten Bilgir, şöyle konuştu:
“Her yıl yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmalarımız oluyor. Yoğun kış şartlarında yaban hayvanları yem bulmakta zorlanıyor. Hayvanların yaşamlarını idame ettirmeleri ve yakın yerleşim yerlerine zarar vermemeleri için kış süresince yemleme yapılacak.
Çetin kış şartlarından korunmak için hayvanlar çalı diplerine ve taşlıklara sığınıyor. Bu yüzden avlanmaları daha kolay olacağından avcı larımız çaresiz haldeki bu hayvanları avlamamalı. Bu yönde bizim kontrollerimiz sürekli sürüyor. Yakalanan avcılara yasal işlem yapıyoruz. Yoğun kış şartlarında yaban hayvanları unutulmamalı. Kırsal kesimdeki vatandaşlarda yaban hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için ellerinden geleni yapmalı.”
Bilgir, ayrıca bu yıl 3,5 ton buğday alındığını zaman zaman yemleme çalışmalarının süreceğini kaydetti.

DİĞER HABERLER
TÜRKİYEM-BİR 33. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Yaban hayvanlarının hayatlarını idame ettirebilmeleri için doğaya yem bırakmaya giden Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, Yoğuntaş köyü merasında E.G’yi ruhsatsız av tüfeği ile avlanırken yakaladı. E.G, yetkililere avlanmadığını ve balık tutmaya gittiğini söyledi.
Yetkililer av tüfeğine el koyarken, E.G’ye de 742 lira ceza uyguladı. (aa)


19 Aralık 2010. 10:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x