‘Hayali Hayvan Küpeleme Davası’ Başladı


 Iğdır’da aralarında eski İl Tarım Müdürü, çok sayıda memur, veteriner ve birlik başkanının da bulunduğu 517 sanıklı ”hayali hayvan küpeleme davası” başladı.
 
Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye başlanan davada, ilk olarak eski il Tarım Müdürü Yusuf Yıldırım, bazı veterinerler ve memurlar dinlendi.

Devletin 3 milyon 700 bin lira zarara uğratıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, 13’ü tutuklu 517 sanık hakkında savcılık tarafından 288 sayfalık iddianame hazırlandığı bildirildi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, küçükbaş hayvan desteklemelerinde yolsuzluk, suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, rüşvet, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve özel belgede sahtecilik yaparak kamunun 3 milyon 700 bin lira zarara uğratıldığı belirtilirken, son 2 yıl içinde 460 bin hayvan küpelemesinde usulsüzlük yapıldığı kaydedildi.

Sabah saatlerinde başlayan dava öncesinde çok sayıda sanık ailesinin adliye önüne gelerek, sanıklara destek verdiği gözlendi.

Dava kapsamında sanıkları, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinin yanı sıra, Aralık ve Tuzluca ilçelerindeki mahkemelerde dinleyecek. Sanıkların savunmalarını yapmalarının ardından dosyalar birleştirilecek.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 25 Mart tarihinde bir operasyon başlatan Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, ”hayali hayvan küpeleme” işlemi yaparak Tarım Bakanlığını dolandırdığı iddia edilen 517 kişi hakkında soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DİĞER HABERLER
Küpeleme Sözleşmesi İmzalandı

HAYALİ HAYVAN KÜPELEMEYE 3 BERAAT

Iğdır’da 517 sanıklı ”hayali hayvan küpeleme davası”nda, tutuklu yargılanan sanıklardan eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ile iki köy muhtarı serbest bırakıldı.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülmeye başlanan ve gece biten davanın ilk duruşmasında, eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım, bazı veterinerler ve memurlar dinlendi.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek, devlet memuru olduklarını ve tutuksuz yargılanmak istediklerini söylediler.

Mahkeme heyeti daha sonra, ifadeleri alınan tutuklu 13 sanıktan, eski Tarım İl Müdürü Yusuf Yıldırım ile Karakuyu köyü muhtarı Tacettin Çakmal ve Adetli köyü muhtarı İsmet Ölçe’nin, tutuksuz yargılanmak serbest bırakılmasına karar verdi ve duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 25 Mart tarihinde bir operasyon başlatan Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü, ”hayali hayvan küpeleme” işlemi yaparak, Tarım Bakanlığını dolandırdığı iddia edilen 517 kişi hakkında soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında 13 kişi tutuklanmıştı.
 


22 Aralık 2010. 20:23
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x