En Düşük İhracat Vergi İadesi Yumurta’ya Verildi


Ton başına 370 dolar ile en fazla ihracat iadesi kurutulmuş sebze ihracatına verilirken, en düşük ise 15 dolar ile yumurta ihracatına verildi.

Tarımsal ürünlerinin uluslararası piyasalarda rekabet gücünün ve ihracat potansiyelinin artırılması amacıyla ihracat iadesi yardım oranları yeniden belirlendi. Ton başına 370 dolar ile en fazla ihracat iadesi kurutulmuş sebze ihracatına verilirken, en düşük ise 15 dolar ile yumurta ihracatına verildi.

Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu’nun Tarımsal Ürünlerde İhracat İadesi Yardımlarına İlişkin Para-Kredi Ve Koordinasyon Kurulu Tebliği 1 Ocak 2011’den geçerli olmak üzere Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kümes hayvanlar etlerinin ihracat iade miktarının tonu 186 dolar, miktar barajı yüzde 41, azami ödeme oranı yüzde 15, (Hesaplanacak olursa 186 Amerikan dolarının  yüzde 41’i net olarak ödeneceğine göre bu tutar ton başına 76 dolar olarak verilecek.Önceki iade ton başına  26 Amerikan doları idi) yumurtanın ihracat iade miktarının bin adedinde 15 dolar, miktar barajı yüzde 65, azami ödeme oranı 10 olacak. Kümes hayvanları etinden, sakatatından yapılmış sosisler ve benzeri ürünler ile kümes hayvanları etinden hazırlanmış veya konserve edilmiş ürünlerin ihracat iade miktarının tonu 250 dolar, miktar barajı yüzde 50, azami ödeme oranı yüzde 10, çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracat iade miktarının tonu 119 dolar, miktar barajı yüzde 48, azami ödeme oranı yüzde 6, bisküviler, gofretler, keklerin ihracat iade miktarının tonu 119 dolar, miktar barajı yüzde 18, azami ödeme oranı yüzde 8, makarnaların da ihracat iade miktarının tonu 66 dolar, miktar barajı yüzde 32, azami ödeme oranı ise yüzde 10 olarak belirlenecek.

DİĞER HABERLER
Yumurta üreticilerine 90 gün vadeli ve vade farksız mısır satışı

Buket yapmaya elverişli veya süs amacına uygun cinsten çiçekler ve tomurcukların ihracat iade miktarının tonu 205 dolar olarak belirlenirken, miktar barajı yüzde 40, azami ödeme oranı ise yüzde 10 olarak belirlenecek. Sebzelerde iade miktarının tonu 79 dolar, miktar barajı yüzde 45, azami ödeme oranı yüzde 12, kurutulmuş sebzelerde ihracat iade miktarının tonu 370 dolar, miktar barajı yüzde 40, azami ödeme oranı yüzde 10, meyveler ve sert çekirdekli meyvelerde ihracat iade miktarının tonu 78 dolar, miktar barajı yüzde 45, azami ödeme oranı yüzde 8, dondurulmuş meyve ve sebze ile meyve ve sebze işleme sanayine dayalı gıda maddeleri ihracat iade miktarının tonu 75 dolar, miktar barajı yüzde 100, azami ödeme oranı da yüzde 8 olacak.

Balın ihracat iade miktarının tonu 65 dolar, miktar barajı yüzde 32, azami ödeme oranı yüzde 5, reçel, jöle, marmelat, meyve veya sert kabuklu meyve püreleri veya pastlarının ihracat iade miktarının tonu 63 dolar, miktar barajı yüzde 35, azami ödeme oranı yüzde 5, meyve suları ve sebze suları, meyve nektarlarının ihracat iade miktarının tonu 150 dolar, miktar barajı yüzde 15, azami ödeme oranı yüzde 12, zeytinyağının ihracat iade miktarının tonu 40 dolar, miktar barajı yüzde 100, azami ödeme oranı yüzde 2; hazırlanmış veya konserve edilmiş balıkların ihracat iade miktarının tonu 250 dolar, miktar barajı yüzde 100, azami ödeme oranı da yüzde 5 olarak hesaplanacak.

DİĞER HABERLER
Yumurta Kafada Değil, Tavada Güzel

24 Aralık 2010. 16:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x