Bolu Yöresi Üreticileri Tavuk Atıklarını Ekonomiye Kazandırıyor


Tavuk gübresi  ile ilgili şikayetleri sona erdirmek için yapılan çalışmalar sona ermek üzere.Tavuk atıklarının ekonomiye kazandırılması konusunda Bolu Valisi’nin önderliğinde yapılan toplantıya beyaz et sektörü temsilcileri,BoLu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ilgili daire müdürleri katıldı.

İKİ ŞİRKET BAŞVURUDA BULUNDU 
 
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, tavuk atıklarının değerlendirilmesiyle ilgili iki şirketin başvuruda bulunduğunu söyledi. İbrahim Özçimen, “Çalışmaları önümüzdeki haftalarda neticelendireceğiz. Ondan sonra da yatırıma geçeceğiz” dedi.

Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Özçimen, tavuk atıklarının değerlendirilmesi konusunda büyük yol kat ettiklerini ve bu konuda çok kısa sürede olumlu neticelerin alınması söz konusu olacağını söyledi.Bolu Yöresinde üretimlerini sürdüren tavukçu sektörü temsilcilerinin, bu yatırımları yapacak temsilcilerle bir araya geleceklerini ve işin rantabilitesini görüşeceklerini belirten Vali İbrahim Özçimen, şunları söyledi: “Bizden istedikleri bir gübre var bunu vereceğiz. İstenen gübre de çok bulunan türde bir gübre değil. Biz o gübreyi onlara temin edeceğiz. Ama alternatiflerimiz var. Hangisinden en fazla faydayı elde edebileceksek ona karar vereceğiz, o aşamada tekrar bir araya geleceğiz. Tüm bu çalışmaları da önümüzdeki 5-6 hafta içerisinde neticelendirmiş olacağız ondan sonra da yatırıma geçeceğiz.” Özçimen, alacakları kararın en önemli olgusunun uygulanabilir olması olduğuna dikkat çekti.

DİĞER HABERLER
Yumurtayla besin değeri zenginleştirilmiş peynir üretildi

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da atıkların ekonomiye kazandırılması için bu çalışmanın önemli olduğuna değindi. Yılmaz, çalışmaların en kısa sürede netlik kazanacağını dile getirdi.

Atıklar ekonomiye kazandırılırken, halkın şikâyetçi olduğu kokunun da minimize edilmesi için uğraşıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Bolu’daki tavuk gübresi kokusu belirli zamanlarda ortaya çıkıyor. Biz bu zamanlarda bu kokuyu yok etmeye ya da minimize etmeye yönelik bir çalışma yapacağız. Biz tavuk gübrelerini ekonomiye nasıl kazandırabiliriz, birinci amaç bu. Toprağa serilen sadece tavuk gübresi yok, büyük baş hayvanların da gübresi var. Bu gübrelerden de sıkıntılar başlayacak. Bu da konuşuldu, o zaman kimsenin rahatsız olmayacağı pozisyonda olacak her şey” dedi.


24 Aralık 2010. 20:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x