TARİŞ Alım Politikasını Değiştirdi


TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, birliğin yeni dönem ürün alımında değişikliğe gittiklerini, tüm sezonda tek fiyat uygulaması yerine periyodik dönemlerle piyasaya göre oluşan fiyatlarla alım yapılacağını ve bunun da ortağa doğrudan yansıtılacağını açıkladı.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yıllarda uygulanan alım sezonu boyunca tek fiyat deklarasyonu ve uygulamalarına son verdiklerini belirterek, “Bundan böyle tek fiyat uygulamasına son verildi. Periyodik dönemlerle piyasada oluşacak fiyatlar dikkate alınarak, bunu ortağımıza yansıtacağımız alım stratejileri izleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Birliğe bağlı 33 kooperatifte 2010-2011 alımlarının piyasa fiyatları dikkate alınarak ön ödemeyle başlandığını hatırlatan Çetin, alım kampanyasının başladığı tarihten 10 Ocak 2011 tarihine kadar gerçekleşen alımlara ortalama piyasa fiyatı dikkate alınarak, kesin fiyat ödemesi yapılacağını duyurdu.Çetin, zeytinyağında her yıl yurtiçi ve yurtdışında farklı piyasalar oluştuğunu ve buna yönelik strateji belirleyerek, ortaklarını, kooperatifleri ve birliği bu gelişmelerde sıkıntıya itmemek için yeni uygulamaya geçildiğini kaydetti.

Bu sezon zeytinyağında en yoğun talep gören ürünün yemeklik sızma yağların olduğuna dikkati çekerek, alım esaslarında da 0,5 asit yemeklik sızma yağın baz alınarak fiyatlandırmanın buna göre yapıldığını açıklayan Çetin, 0.5 yemeklik sızmada kuzey yağlarına 6,60 lira, aynı ürün grubunda güney yağlarına 6,40 lira fiyat verildiğini kaydetti.

DİĞER HABERLER
Şanlıurfa’nın bozkır ekosistemleri korunacak

Çetin, zeytinyağı alımlarında bir önceki yıl 0,5 asit kuzey yağlarına 5,8 lira, güney yağlarına 5 lira fiyat verildiğini hatırlatarak şu bilgileri verdi:

“Birliğimiz, piyasa fiyatlarını değerlendirerek, 2010-2011 iş yılında 11 Ekim 2010 tarihinden 10 Ocak 2011 tarihine dek gerçekleştirdiği alımlara kesin fiyat uygulayacaktır. Bu tarihler arasında ürününü teslim eden ortaklarımızı da mağdur etmemek adına ödemeler süratle gerçekleştirilecektir. 11 Ocak 2011 tarihinden sonra ürün teslim eden ortaklarımıza ön ödeme uygulamasına devam edilecek ve daha sonra oluşacak piyasa ortalama fiyat farkı da periyodik olarak ödenecektir.”


7 Ocak 2011. 13:22
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x