Tarıma AB Desteği 3 Aşamada Ödenecek


IPARD kapsamındaki ortak finansman, ödemeler ve hesapların uygunluğu ile Kurumun akreditasyonunun uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
        
ANKARA – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığı ile Avrupa Birliğinden sağlanan mali yardımlar kapsamındaki ortak finansman, ödemeler ve hesapların uygunluğu ile Kurumun akreditasyonunun uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Resmi Gazete’de  yayımlanan “AB’den Sağlanan Mali Yardımlar Kapsamındaki Ortak Finansman, Ödemeler ve diğer Mali Konulara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ile Katılım Öncesi Yardım Aracının Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) kapsamında mali yardım almak için her türlü şartı yerine getiren projeler, hem ulusal, hem de AB katkısından yararlanabilecek. IPARD’ın mali katkı tutarı, Çok Yıllık Gösterge Planlama Belgesinde öngörülen bütçe miktarlarına göre belirlenecek.

IPARD kapsamında seçilmiş projelerin faydalanıcıları, proje bütçesi için gereken finansmanı öncelikle kendisi karşılayacak. Projeyi, mevzuat ve sözleşmeye uygun gerçekleştirdiğinde de, ortak finansman katkısı almaya hak kazanacak.

Ortak finansman katkı miktarı, özel sektör yatırımları için yüzde 50 olarak uygulanacak. Hibe olarak verilecek ortak finansman katkı oranı, bazı özel şartların yerine getirilmesi halinde artabilecek.

AB, proje ödemelerini ön, ara ve son ödeme olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirecek.

DİĞER HABERLER
Önce Tarlaya Sonra Folklor Kursuna

AB, kurallara herhangi bir aykırılık tespit ettiğinde finansman miktarında kesinti yapabilecek. Böyle bir durumda, Ulusal Yetkilendirme Görevlisi, konuyla ilgili bilgilendirilecek ve 2 ay içinde kendisinden görüş istenecek. Türkiye’ye de ilgili dökümanların incelenmesi yoluyla, düzensizliğin gerçek boyutunu ortaya koyması için imkan tanınacak.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Akreditasyonu ve Akreditasyon Kriterlerinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliğine göre de, Kurum, akreditasyon kriterlerine uyum için gerekli olan uygulama prosedürlerini ve ilgili dökümanları hazırlayıp, uygulayacak.

Kurum, akreditasyon öncesi, yönetim, muhasebe, ödeme ve iç kontrol düzenlemeleri hususunda Ulusal Yetkilendirme Görevlisine garanti verecek.


8 Ocak 2011. 18:46
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x