Denizli’de Şap Paniği!


Denizli’nin Acıpayam İlçesi Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, bazı köy ve kasabalarda görülen şap hastalığı dolayısıyla Acıpayam Hayvan Pazarı’nın tedbir amaçlı geçici olarak kapatıldığını söyledi.
    
Şevkan, Hayvan Sağlığı Zabıtası kararı ile ilçeye bağlı bazı köy ve kasabalardaki şap hasatlığının yayılmasından dolayı Acıpayam Hayvan Pazarı’nın kapatılması kararı verildiğini bildirdi.

İlçe merkezinde gerekli tedbirlerin alındığını dile getiren Şevkan, “Acıpayam Hayvan Sağlığı Zabıtası bugün bir karar alarak hayvan pazarını geçici olarak tedbir amaçlı kapatma kararı aldı. Biz de hemen bir ekip oluşturduk ve belediye veterineri kontrolünde hayvan pazarımıza gelen vatandaşlara bilgilendirme yapıp yönlendiriyoruz. Ayrıca hayvan pazarımız Ödemiş ve Nazilli’den sonra potansiyel açıdan Ege’nin üçüncü hayvan pazarı olması dolayısıyla 385 noktaya bizzat telefonla arayıp bilgilendirme yaptık” dedi.

Hayvan pazarının vatandaşların daha fazla zarar görmemesi için tedbir amaçlı kapatıldığını ifade eden Şevkan, alınan tedbirlerle hastalığın bir an önce ortadan kalkacağını umut ettiğini ifade etti. (cnn)


DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı'ndan kritik uyarı!
11 Ocak 2011. 11:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x