Kebapçılar Yönetmeliğe İsyan Ediyorlar…


Kebapçı, Dönerci ve Pidecilere Getirilen Standartlar Adanalı Kebapçıların Kafasını Karıştırdı.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) kebapçı, dönerci ve pidecilere getirdiği standartlar Adanalı kebapçıların kafasını karıştırdı.

Kebapçılara bir diyetisyen gibi kalori hesabı yapma şartı getirilmesi bin 72 kebapçının bulunduğu Adana’da tereddüt yarattı.

Adana Lokantıcılar ve Kebapçılar Odası Başkan Yardımcısı Münir Tanak, uygulamaya destek verdiklerini ancak hayata geçirilmesinin güç olduğunu söyledi. 15 kişinin bu işyerlerinde çalıştığını belirten Münir Tanak, özellikle Adana kebabı ustalarının, malzemeleri ‘göz kararı’ koyduğunu, ustalığın da buradan geldiğini vurguladı.

Usta, aşçı ve çalışanların belli bir standartta olmasının kalite açısından önemli olduğunu, TESK’in bu kararını desteklediklerini kaydeden Tanak, “Adana’da ustalar genellikle çekirdekten yetişir. Baharatını, tuzunu, yağını, yemeğin içine koyduğu tüm malzemeleri yılların verdiği tecrübeyle, eliyle koyar. TESK’in çalışanlara bir standart getirmesi çok iyi, ama bu ustaların bilimsel olarak da bir eğitimden geçirilmesini yerinde buluyoruz. Ancak bu eğitim kim verecek, bunun denetimini kim yapacak, uygulanabilirliği nasıl olacak? Bu konularda endişeliyiz. Oda olarak da herhangi bir bilgi verilmedi. Biz oda olarak, çalışanların eğitimi konusunda yardımcı olmaya hazırız” dedi.
 
Tanak, standartların hayata geçirilmesinin 5-6 yıllık süreç gerektirdiğini ifade ederken, bazı kebapçılar, uygulamanın ‘kağıt üzerinde’ kalacağını, hayata geçmeyeceğini söyledi.

DİĞER HABERLER
" Helal Gıda" Dünya'da Standardını Arıyor

11 Ocak 2011. 11:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x