Tohum Takas Şenliği


İzmir Seferihisar’da “tohum takas şenliği” düzenleniyor…

Seferihisar Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü Yarımada Takas Şenliği düzenleyecek. Şenliğin amacı, tüm Yarımada ve İzmir’deki üreticileri bir araya getirerek ellerinde olmayan (korunmuş) tohumların takas edilmesini ve birbirleri ile iletişim halinde kalmaları için bir kayıt sistemi oluşturabilmek.

Belediyeden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Tohumculuk yasası, tohumlarını ve öz tohumlardan elde edilen ürünlerin satışını yasaklıyor. Bu da üreticiye zor günler yaşatıyor. Ancak Yasa Takasa karşı herhangi bir olumsuz yargı  ve hatta takas ile ilgili hiç bir yargı içermemekte. Üstelik, üreticilerin ellerinde tohumların sürdürülebilirliğini sağlamak üzere üreticiye bir şans olarak geri dönmekte. Bu bağlamda Seferihisar Kapalı Pazaryerinde kurulacak stantlarda halkımızı bu konuda bilinçlendirmek, tohum takası sağlamak, iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenecek şenlikte konusunda uzman birçok konuşmacı da yer alacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Prof.Dr. Kenan Demirkol, Prof.Dr. Tayfun Özkaya ve üreticiler tarafından verilecek olan konferans ve söyleşiler ile Şenlik bilimsel veriler ile desteklenecektir.”


DİĞER HABERLER
Bolu’da Genç Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
12 Ocak 2011. 10:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x