İzmir Fuarını 1.4 milyon kişi ziyaret etti


İZMİR – Geçtiğimiz pazar günü sona eren 79.İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF)ı 10 günde 1 milyon 410 bin 975 kişi ziyaret etti. 249’u yabancı 803’ü yerli bin 52 firmanın katıldığı fuarda 55 ülkeden firmalar yeraldı. Türkiye’nin uluslararası nitelikteki ilk fuarı olan İEF, 79. yılında da kültür, sanat, spor ve ticareti Kültürpark’ta buluşturdu. 10 gün süren fuar, kentin ekonomisine, sosyal yaşamına ve ülkeler arası ilişkilere önemli katkılarda bulundu. Ticari delegasyonların yanı sıra İZFAŞ’ın ulaşım ve konaklamasını karşıladığı alım heyetleri Türk firmaları ile görüşme, iş bağlantıları yapma imkanı buldular.

Onur konuğu ili Gaziantep, teması ‘Enerji’ olan 79. İEF kapsamında Uluslararası Enerji Türk Zirvesi, 2 festival, 10 konser, 6 sergi, 6 söyleşi, 2 atölye çalışması, 4 seminer, mini golf turnuvası ile poni ekspres, trafikte sorumluluk hareketi ve çocuk kulübü etkinlikleri gerçekleştirildi. Kültürpark’ta ayrıca 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’na yönelik olarak basketbol taraftar alanı oluşturuldu. Kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle her yaştan ziyaretçiler fuar alanında keyifli vakit geçirme imkanı buldu. 1 milyon 410 bin 975 kişinin ziyaret ettiği fuar süresince alandaki gişe ve danışmalarda toplam 202 kişi görevlendirilirken, 280 temizlik, 270 güvenlik görevlisi istihdam edildi. Diğer birimlerle birlikte geçici elemanların sayısı 865’e ulaştı. 10 günlük fuar süresince ve öncesinde yaklaşık 370 ton çöp toplandı.

DİĞER HABERLER
Dikkat! 6 ilde elektrik kesintisi

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Tekne-Yat ve Denizcilik Özel Bölümü bu yıl da ziyaretçilerden tam not aldı. Konak Pier iskelesindeki tekne yat açık sergi alanı deniz tutkunlarının uğrak noktası oldu. Fuar kapsamında 28 – 29 Ağustos’ta düzenlenen Körfez Yelken Yarışları 79. İEF Kupası 5 Eylül’de düzenlenen Jetski Yarışları Zafer Kupası büyük ilgi gördü. Gelecek yıl bu etkinliklerin Boat Show adıyla bir ihtisas fuarına dönüştürülmesi planlanıyor. İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, “Başarılı bir fuar dönemi geçirdik. Gelecek yılın hazırlıklarına ise şimdiden başladık. 80. İEF her açıdan özel bir fuar olacak. Fuarın 80 yıllık tarihini anlatan bir kitabın hazırlıklığına başlandı. Ayrıca gelecek yıl fuarda, hatıralarda kalan eşyalardan oluşan bir nostalji sokağı oluşturmayı planlıyoruz” dedi.


8 Eylül 2010. 08:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x