Küpeli Süt Hayvanlarına Tarım Sigortası


Bu yıl, kulağında küpe olan tüm süt hayvanlarını tarım sigortası kapsamına alındığı bildirildi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, bu yıl, kulağında küpe olan tüm süt hayvanlarını tarım sigortası kapsamına aldıklarını söyledi. Kadak, son 4,5 yılda çeşitli hasarlar sonucu çiftçilere hasar tazminatı olarak 285 milyon lira ödeme yapıldığını ifade etti.

Süt sığırlarına ilave olarak erkek besi sığırlarının da sigorta kapsamına alındığını belirten Kadak, açıkta yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme döneminin de sigorta kapsamına alındığına işaret ederek, “Prim miktarları meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskinde 3’de 1 oranında çiftçi tarafından, 3’de 2 oranında devlet prim desteği olarak karşılanacaktır. Diğer tüm risklerde devlet prim desteği yüzde 50 oranında olacaktır” dedi.
 
Erkek besi sığırlarının sigorta kapsamında alınmasından 100 bin besi işletmesinin faydalanacağını beklediklerini ifade eden Ramazan Kadak, meyvelerde çiçeklenme döneminin sigorta kapsamına alınması ile de yaklaşık 75 bin meyve üreticisinin faydalanacağını dile getirdi. Ramazan Kadak, üreticilerin sigorta süresinin kısıtlı olmasını da dikkate alarak en kısa zamanda ürünlerini, seralarını ve hayvanlarını sigortalatmasının gerektiğini duyurdu.

DİĞER HABERLER
Koyunlarla ‘Hayır’ Eylemi

Üreticilerden çiftçi kayıt sistemindeki bilgilerini de güncellemesini isteyen Kadak, son 4,5 yılda TARSİM’E devlet destekli tarım sigortaları kapsamında 1 milyon 165 bin 137 poliçe başvurusu olduğunu dile getirdi. Bu poliçelerin sigorta bedelinin 10,7 milyar lira olduğuna değinen Kadak, bu poliçelerin priminin ise 474 milyon lira olduğunu kaydetti. Devletin sigorta kapsamında üreticilere 237 milyon lira ödediğini belirten Ramazan Kadak, ”Buna karşılık meydana gelen hasarlarda çiftçilerimize hasar tazminatı olarak 285 milyon lira ödeme yapılmıştır” dedi.


18 Ocak 2011. 09:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x