Adana Lezzet Festivali Başlıyor


Bu yıl 12 – 14 Ekim tarihlerinde Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde “Gelenekselin Gücü Adına!” temasıyla Merkez Park’ta düzenlenecek ve Adana’nın “en” yerel ve “en” geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak 2. Adana Lezzet Festivali yarın başlıyor. Tüm katılımcı kuruluşların bando eşliğinde yapacağı renkli kortej yürüyüşünün ardından 2 Michelin yıldızlı ünlü Belçikalı şef Alexandre Dionisio’nun muhteşem kebap şovuyla açılışı yapılacak festival, konuk ülke Çin Halk Cumhuriyeti’nin ve ünlü ulusal şeflerin katılımıyla üç gün boyunca Adana’da bir gastronomi şöleni yaşatmaya hazırlanıyor.

 

DÜNYACA ÜNLÜ İKİ MICHELIN YILDIZLI ŞEFTEN ADANA KEBAP ŞOVU

 

2 Michelin yıldızlı ünlü şef Alexandre Dionisio’nun Fransa Le Bureau D’étude Gastronomique Direktörü Sebastien Ripari’nin sunumuyla, geleneksel Adana Kebap’ı yorumlayacağı çok özel bir gastroşovla açılacak festival, Adana’nın birbirinden nefis lezzetlerini doya doya yemeye imkân tanırken; aynı zamanda gastronomi dünyasını Adana’da buluşturacak. 2. Adana Lezzet Festivali’ne katılacağı için gurur duyduğunu belirten şef Alexandre Dionisio, “Bu güzel maceranın bir parçası olduğum için çok gururlandım. Yemek pişirirken aslında ebedi bir çırak olarak kalıyoruz ve daima yeni şeyler keşfediyoruz. Bu festival sayesinde Adana’nın yerel mutfağını keşfedeceğim ve yeni teknikler öğreneceğim. Geleneksel mutfakları keşfetmek çok kültürlü tatların karışımlarını ve bir ülkenin kültürünü öğrenmemi sağlıyor. Bu keşif sonrasında kendi mutfağıma yeni ilham kaynakları taşıma şansı bulacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

DİĞER HABERLER
Kurban Bayramınız mübarek olsun

 

 

“ADANA VALİSİ DEMİRTAŞ: FESTİVALİMİZ GELENEKSELLEŞECEK”

 

12-14 Ekim tarihlerinde gastronomi dünyasının yıldız isimlerini Adana’da ağırlayacaklarını belirten Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, “Adana Lezzet Festivali bu imajın güçlendirilmesi ve ilimizin gastronomi alanında markalaşması adına atılan çok önemli bir adımdır. Valiliğimiz himayesinde, birçok kurum ve kuruluşun katkısı ve desteğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen Adana Lezzet Festivali, farklı konsepti ile gelenekselleşecektir. Adana Lezzet Festivali, ilimizi bir lezzet kenti olarak markalaştırma hedefine yönelik büyük bir adım niteliğindedir. Bu festivali diğerlerinden ayıran özellik, gastronomi çatısı altında tarihi, kültürü, turizmi birleştirmesi ve ziyaretçilere farklı deneyimler sunmasıdır. Öte yandan festival kapsamında Adana’da hasat etkinlikleri de yapılacak. Adana’nın tarımdaki gözbebeği ürünleri olan narenciye ve pamuk hasadı etkinlikleri ile ziyaretçiler Adana kültürünü ve yaşamını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar. “Adana Lezzet Festivali” etkinliklerini takip ederek tüm dünyaya duyuracak olan, yazılı, görsel ve işitsel medya kuruluşlarımızın yönetici ve çalışanlarına, festival komitemizin tüm üyelerine, destek veren tüm kişi ve kuruluşlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, tüm lezzet tutkunlarını, şimdiden 12-14 Ekim 2018’de düzenleyeceğimiz “Adana Lezzet Festivali”ne davet ediyorum” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
Hasat ve Üretim Artıklarını Ekonomiye Kazandıran, Besleme Değeri Yüksek Yem Geliştirildi

12 Ekim 2018. 03:26
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x