Anadolu’nun saklı lezzetlerini gün yüzüne çıkarıyorlar


 

Türkiye Aşçılar Federasyonuna üye usta aşçılar, Türk mutfağında gün yüzüne çıkmamış yemekleri il il gezerek gastronomi bölümünde okuyan öğrencilere öğretiyor.

 

 

ERZURUM-Yunus Hocaoğlu

 

Türkiye Aşçılar Federasyonuna (TAFED) üye usta aşçılar, Türk mutfağında gün yüzüne çıkmamış yemekleri il il gezerek gastronomi bölümünde okuyan öğrencilere öğretiyor.

 

Bu kapsamda Erzurum’a gelen aşçılar, Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesinde gastronomi bölümü öğrencilerine Türk yemeklerinin ince detaylarını tek tek göstererek farklı bölgelerin yemek kültürlerinin yanı sıra tanınmamış yemeklerini hazırlamayı öğretti.

 

Yeme içme alışkanlıklarının değiştiği günümüzde Türk kültürünü öğrencilere aşılamayı amaçlayan usta aşçılar, bu sayede gün yüzüne çıkmamış lezzetleri tanıtarak öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Bunun yanı sıra ülkeye gelen turistlerin Türk kültürünü daha iyi tanımaları ve nitelikli aşçılarla gastronomi alanında Türkiye’nin sayılı ülkeler arasına girmesi amaçlanıyor.

 

 

 

 


Yazan - 24 Mayıs 2017. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x