Anzer Balı Üretiminde Rekor Düşüş


Anzer Balı’nın üretildiği Anzer Yaylası’nda bu yıl bal üretimi geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 70 oranında düştü.

 

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bu yıl bal üretimi için 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde olumsuz geçen hava şartları Anzer Balı’nı da kötü etkiledi. 2 bin 700 rakımın üzerinde yaklaşık 3 bin kovanda geçtiğimiz yıl bin 500 kilogram bal elde edilirken, bu yıl ise 15 Ağustos tarihinde başlayıp bitme aşamasına gelen sağımlarda 500 kilogram bal elde edildi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Anzer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, “Bu yıl hava şartlarının olumsuz gitmesinden dolayı yaylada bal üretimi bir hayli düştü. Geçtiğimiz yıl bin 500 kilogram bal üretilmişti. Bu yıl ise şu ana kadar kooperatifimize 500 kilogram bal ulaştırıldı. Biz bu balları tahlil edilmeleri için Hacettepe Üniversite’ne gönderdik. Tahlil edilen ballar raporlanarak bize gönderiliyor. Yapılan tahlillerde olumlu rapor alan balların dolumunu yaparak raporları ile birlikte mühürlü şişelerde satışa sunacağız. Tahlilde olumlu rapor alamayan ballar ise bal sahiplerine iade edilecek. Henüz kaç kilogram balın olumlu rapor aldığını bilmiyoruz. Önümüzdeki haftalarda kaç kilogram balın olumlu rapor aldığını öğreneceğiz. Ancak bu yıl olumlu rapor alacak bal miktarının geçtiğimiz yıllara oranla çok düşük olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler:
Balda "zorunlu" barkod dönemi başlıyor

 

Bu yıl 1 kilogram Anzer Balı 640 TL’den 1 Kilogram Anzer Poleni ise 820 TL’den satışa sunulacak. Türkiye

 


Yazan - 3 Ekim 2012. Kategori GIDA, YENİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x