At Eti Skandalı Türkiye’ye Sıçrar mı?


Habib Can, Türkiye’nin et ürünleri ithalatının bulunmadığını söyledi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Habib Can, bazı Avrupa ülkelerinde işlenmiş yiyeceklere, özellikle de marketlerde hazır satışa sunulan lazanyaya sığır eti yerine at eti katılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

At eti skandalının kısa süre önce AB ülkelerinde başladığını anımsatan Can, bunun Türkiye’yi etkilemeyeceğinin altını çizdi. Can, şunları kaydetti:   ”Biz Avrupa ülkelerinden veteriner hekim kontrolünde canlı hayvan ve karkas et ithalatı yapıyoruz. İthalatı yapılan ülkelere canlı hayvansa iki veteriner hekim görevlendiriyoruz. Başlarında duruyor. Sağlık sertifikasına yönelik şartlarımız var. Bunları yerine getiren ülke ve işletmelerden hayvan alıyoruz. Ette de karkas et ithalatı yapıyoruz. Veteriner hekim hayvan kesilmeden önce canlı muayenesini de yapıyor, hayvan kesilip TIR’a yüklenene kadar başında da duruyor. Bu şekilde ülkemize geliyor. Buna rağmen ülkemize gelince tekrar hormon ve kalıntı açısından etin analizini yaptırıyoruz. Ayrıca bir ürünün içerisinde et olduğunu belirlersek bunun hangi hayvana ait olduğuna dair tür tayinini de yapıyoruz.’


Yazan - 15 Şubat 2013. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x