Avlanan domuz etini dana diye müşteriye yedirdiler


İstanbul’un Çatalca İlçesi’nde avcılar tarafından vurulan yaban domuzlarının “Kendin pişir kendin ye” tarzı hizmet veren restoranlara satıldığı ihbarını alan jandarma, düzenlediği baskında 150 kilo yaban domuzu eti ele geçirdi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kaçak domuz eti operasyonu, bir restoranda bazı müşterilerin domuz eti yediğinden şüphelenerek ihbarda bulunmasıyla başladı.

Çatalca İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü zabıta ekipler ile jandarma, Karacaköy’deki restorana baskın düzenledi. Nurettin İ.’nin işlettiği restoranda 150 kg yaban domuzu eti buldu.

MÜŞTERİLER GİTTİ

Ekipler, pislik içinde muhafaza edilen domuz etlerinden inceleme için numune aldılar. Geriye kalan etler ise kireçlenip kepçe yardımıyla çukura gömüldü.

Bu arada jandarmanın baskın yaptığı sırada, restoranın bahçesinde masa kurmuş bulunan iki müşteri, kendilerine verilen etlerin yaban domuzu eti olduğunu öğrenince restoranı terk ettiler.

AVCILAR SATIYOR

Çevrede inceleme yapan jandarma ekipleri, ormanlık alanda yaban domuzu derisi ile et parçalamak için kullanıldığı tahmin edilen paslı bir balta buldu. Yaban domuzlarının Çatalca’daki ormanlık alanlarda avlanarak avcılar tarafından restoranlara satıldığı öne sürüldü.

Hakkında yasal işlem yapılan restoran sahibi Nurettin İ. ise suçlamaları kabul etmeyerek ele geçirilen yaban domuzu etlerinin “emanet olarak” işyerinde sakladığını öne sürdü. Jandarma, başka restoranlarda domuz eti satılıp satılmadığı konusunda çalışmalarını sürdürüyor. MUHARREM ÇAĞLAR / AHT

DİĞER HABERLER
İnsan etini koyun diye sattılar

19 Ekim 2011. 11:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

2 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
sırrı
sırrı
12 yıl önce

Doğru haber yapın, önce araştırın sonra yayınlayın.Orası Karacaköy değil Çiflikköy .

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
2
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x