Avrupa Birliği, ‘Et’in Kaynağını Etikete Yazdıracak’


Almanya’da patlak veren dioksin skandalının ardından resmi kurumlar yeni öneriler ile halkın karşısına  çıkıyorlar.

Bu konu ile ilglili olarak dioksin skandalından sonra tüketiciyi daha iyi bilgilendiren uygulamalar hayata geçirmeyi planlayan Avrupa Birliği, etlerin üzerine nereden geldiğini gösteren etiketler vurulması için harekete geçti.

Bunun şimdiye kadar sadece sığır etinde uygulandığı ancak bundan böyle tavuk, kuzu ve domuz eti için de geçerli olması gerektiğine dikkat çekildi. Avrupa Birliği Tüketici Komiseri John Dalli, “Avrupa’da planladığımız uygulama sayesinde tüketici hayvanın nereden geldiğini ve nerede kesildiğini görebilecek” dedi.

Almanya Tüketicileri Koruma ve Tarım Bakanı Ilse Aigner, “Bild am Sonntag” gazetesine yaptığı açıklamada, kamuoyunda açıklama yapmakta daha önce çekindiğini belirterek, “Ancak şimdi gelişmelere bakıldığında, burada kriminal enerjinin acımasızlıkla birleştiği şüphesinden kurtulamıyorsunuz” dedi.

İnsanların sağlığı ile oynayanların 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabildiğine işaret eden Aigner, bu kişilere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini, ancak öncelikli hedeflerinin zehirli ürünlerin kaynağına ulaşmak ve bu ürünlerin piyasadan bir an önce çekilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Aigner, suç olaylarına karşı yüzde yüz bir güvencenin olamayacağını, riskleri en aza indirebilmek için çaba harcanması gerektiğini, et’in kaynağını belirlemek için de etiketlerde bu konu ile ilgili olarak bilgi verilmesini karar altına alacağız”dedi.


Yazan - 12 Ocak 2011. Kategori GIDA, ET VE ET ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x