Ayran’ın ‘tozunu’ çıkardılar!


51959-turkiye-sut-tozunu-kendi-uretiyor

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı KOBİ ile üniversite işbirliğiyle ayran tozu üretti.

 

 

Bakanlık KOBİ ve Ege ile Selçuk Üniversiteleri işbirliğiyle süt tozunda olduğu gibi ayranı da toz haline getirdi.

 

 

Dünyada bir ilk olan Toz Ayran Projesinde hedef tüketimini artırmak. Hızlı bir şekilde piyasaya sürülmesi planlanan toz ayranda uzun vadedeki plan ise ihracat.

 

 

KOBİ’lerle bir araya gelen bakanlık, Ege ve Selçuk üniversitelerinin de desteğiyle atalarımızın içeceği ayranı modernize etti. Tıpkı süt tozunda olduğu gibi ayranı da toz haline getiren projeyle gıda alanında çığır açıldı. ‘Toz Ayran Projesi’ ayran tüketimini artırmayı hedefliyor. Özel tekniklerle kurutulan ve toz haline getirilen yoğurt özleriyle ayran elde etmeyi mümkün kılan bu teknik dünyada ilk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri, projenin KOBİ’lerin katkısıyla kısa sürede ekonomiye kazandırılacağını ifade etti. Uzun vadede ihracatın hedef alındığını söyleyen yetkililer, çalışmaya Türkiye’den 4 şirketin dahil olduğunu ifade etti.

 


Yazan - 17 Eylül 2013. Kategori GIDA, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x