Aytaç Et Tesisleri Üretime Hazır


CankiriTarim_1181_o

 

Rekabet Kurulu’nun Aytaç’ın Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Yıldız Holding AŞ’nin devrine Onay vermesinden sonra çalışmalarırnı sürdüren beyaz et tesisleri üretim için tüm hazırlıklarını tamamladı.

 

Şirket yetkilileri tarafından, tüm Aytaç ürünlerinin 25 Ocak 2014 tarihi itibariyle market ve şarküteri reyonlarındaki yerlerini alacağı bildirildi.

 
Çankırı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman ÇAKIR , Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü TARHAN, Çerkeş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman GÜLER, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hasan SOPACI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekimleri Nuri Ustaoğlu ve Ali BENİVAR ile birlikte Aytaç Gıda Yatırım Sanayi A.Ş. Et Entegre tesislerini ziyaret ederek Aytaç Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin AVCI, Kırmızı Et Direktörü Emin ÇALIŞKAN ve Beyaz Et Direktörü Barış ALPAY’la birlikte görüş alışverişinde bulundular.

 

CankiriTarim_1183_o

 

 

Ziyaret esnasında Aytaç Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin AVCI tesisler hakkında bilgiler verdi. Yaptığı bilgilendirmede;Aytaç Kırmızı Et Tesisleri Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde kuruludur. Toplam 912 dönüm arazi üzerindedir. 135.000 m2 kapalı olmak üzere toplam 217.000 m2 kurulu alanda yer alan fabrika 1995 yılında faaliyete geçmiş Ülkemizin en büyük entegre yatırımlarından biridir.

DİĞER HABERLER
İstanbul barajlarında doluluk arttı

 

Günde 750 büyükbaş, 2500 küçükbaş hayvan kesimi ve yılda 7.500 ton işleme kapasitesine sahip günümüzün en gelişmiş gıda teknolojisiyle donatılmış tesis olma özelliğini taşımaktadır. Şarküteri üretim kapasitesi yılda 6.000 ton sucuk, 5.400 ton sosis, 7.920 ton salam ve 2.112 ton donuk üründür. Kesme, deri soyma, sakatat ayırma, bölme, parçalama, kemik sıyırma, kıymetli et ayrımı işlemlerinin her biri veteriner hekim ve gıda mühendislerinin kontrolündedir; Laboratuvarları 24 saat hizmet verecek şekilde, gıda hijyen ve güvenliğine yönelik her türlü analizi yapabilecek cihazlarla donatılmıştır. İleri işlenmiş et ürünlerine mahsus üretim bölümleri de yine aynı şekilde uzmanların kontrolünde bulunmaktadır.

 
İl Müdürü Osman ÇAKIR’a bilgi veren Aytaç yetkilileri tarafından, tüm Aytaç ürünlerinin 25 Ocak 2014 tarihi itibariyle market ve şarküteri reyonlarındaki yerlerini alacağı bildirildi.
Yine Aytaç Et Entegre bünyesinde yer alan ve 2000 yılında faaliyete geçen Beyaz Et Kesimhaneside entegre nitelikte 12.500 m2 kapalı olmak üzere toplam 18.000 m2 lik alanda yer almaktadır. Yılda 64.800 ton üretim kapasitesine sahip olup kanatlı kesimhanesinde günde 100 bin adet piliç kesimi yapılabilmektedir.

 

 

Ara verdiği kanatlı kesimine bu yıl Nisan – Mayıs ayı gibi yeniden faaliyetine devam edeceğini belirtti.Konuya ilişkin bir açıklama yapan İl Müdürü Osman ÇAKIR “Aytaç Et Üretim tesislerinin yeniden faaliyete geçmesi İlimiz ve bölge hayvancılığının gelişmesine büyük katkı sağlayacak olup hayvancılık ve Et Üretimi noktasında ilimizi en üst sıralara taşıyacaktır.” dedi.

DİĞER HABERLER
Et Balık Çalışanlarının Yemeği

8 Ocak 2014. 21:22
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x