Baharatlara Standart Getirildi


Tüm baharat ve baharat karışımlarına bazı standartlar aranacak

 

yiyecek cesidiBaharatın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, depolanması, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi için ‘Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği’ yürürlüğe girdi.

 

Baharatlarda aranan şartlar ise şöyle:

– Öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharat ve baharat karışımlarında canlı böcekler, gözle görülebilen veya görülmeyen ölü böcekler ile bunların kalıntıları ve diğer zararlıların kalıntıları bulunmayacak.

– Öğütülmüş baharat, en az yüzde 90’ı baharata özgü göz açıklığı belirlenmiş olan eleklerden geçecek şekilde ince çekilecek.

– Baharata ve baharat karışımlarına; ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddesi katılmayacak. Karabiberin doğasından gelen nişasta göz önüne alınarak, nişasta miktarı yüzde 55’ten fazla olamayacak.

 

ACI VE TATLI BİBERLER

 

– Acı ve tatlı öğütülmüş kırmızı biberlere ilave edilecek yemeklik bitkisel sıvı yağ ağırlıkça yüzde 1’i geçemeyecek.

 

– Pul kırmızı biberlerde ve isotta ilave edilecek yemeklik bitkisel sıvı yağ ağırlıkça yüzde 6’yı, tuz miktarı yüzde 7’yi geçemeyecek.

 

– Pul kırmızı biberlerde ve isotta kendinden olan sap ve dal parçaları kütlece yüzde 1’i aşmayacak.  Kuş üzümünde, 25 gramdaki tane sayısı 200-500 arasında olacak.

DİĞER HABERLER
FAO Gıda Fiyat Endeksi buğday ve etin etkisiyle Haziran’da yükseldi

16 Nisan 2013. 17:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x