Bahçıvan Gıda’nın acı kaybı


Bahçıvan Gıda’nın acı kaybı… Mecit Bahçıvan hayata gözlerini yumdu

Türk gıda sektöründe “Peynir kralı” olarak tanınan Bahçıvan Gıda’nın kurucusu ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın babası Mecit Bahçıvan, 85 yaşında vefat etti. Mecit Bahçıvan’ın cenazesi, 3 Eylül Cumartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Türk gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Bahçıvan Gıda’nın kurucusu ve Bahçıvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Bahçıvan, 85 yaşında yaşama veda etti.

mecit-bahcivan-gidahatti

Mecit Bahçıvan kimdir?

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın babası olan Mecit Bahçıvan, Erivan’ın önde gelen Azeri ailelerinden birinin çocuğu olarak 1931 yılında doğdu. 1930’ların sonlarına doğru ailesi önce İran’a, iki yılın ardından da Türkiye’ye göçtü.

1960’lı yılların başında taşındığı İstanbul’da ticaret yaparken Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin sütünü kullanarak, bölge ekonomisine katkı sağlayan Mecit Bahçıvan, Türkiye’deki kaşar peyniri ticaretinin yarısını yapar hale geldi ve bu nedenle de ’Peynir Kralı’ olarak isim yaptı.

mecit-bahcivan-vefat-etti-gidahatti

İSO Meclis üyeliği yaptı

Türkiye gıda sanayinde yaptığı yenilikler ile sektörün öncü isimlerinden birisi olan Mecit Bahçıvan, 1969 yılında girdiği İstanbul Ticaret Odası’nda 25 yıl aralıksız hizmet verdi. Bahçıvan, 1981-1987 yılları arasında da İstanbul Sanayi Odası’nda Meclis üyeliği yaparak sektörün gelişmesi için önemli çalışmalara imza attı.

Diğer Haberler:
Nohut ithalatında vergi kaldırıldı

TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı

Mecit Bahçıvan, bir sanayici olarak yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk bilinci nedeniyle “TBMM Üstün Hizmet Ödülü”ne de layık görüldü.

Mecit Bahçıvan’ın cenazesi, 3 Eylül 2016 Cumartesi günü Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecek.


Yazan - 2 Eylül 2016. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı