Bakan Eker, Ardahan Hayvan Pazarının temel atma törenine katıldı


HAYVAN PAZARI_JPGGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hayvan pazarının maliyetinin 5 milyon lira olduğunu ve 4 ay gibi kısa bir sürede yapımının tamamlanacağını ifade ederek, “Bugün Ardahan’ın hayvan varlığında ciddi bir artış var. 250 bin büyükbaş hayvan sayısı, 315 bine çıktı” dedi.

 
Ardahan Hayvan Pazarının temel atma törenine katılan Bakan Eker, burada yaptığı konuşmada, kentte dünden bu yana genel müdürlerinin tamamı ile bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve kentin tüm meselelerini masaya yatırdıklarını söyledi.

 

Hayvan pazarının, hayvancılık sektörüne önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Eker, burada yetişen hayvanların burada değerlendirilmesini istediklerini belirtti. Eker, hayvan pazarının maliyetinin 5 milyon lira olduğunu ve 4 ay gibi kısa bir sürede yapımının tamamlanacağını ifade ederek, “Bugün Ardahan’ın hayvan varlığında ciddi bir artış var. 250 bin büyükbaş hayvan sayısı, 315 bine çıktı. Bu tesislerle hayvancılık daha çok artacak ve daha çok kazanılmış olacak. Biz bunun için çalışıyoruz. Biz üreticinin derdine derman olmak için çalışıyoruz. Vatandaşın burada yetiştirdiği hayvanını burada kesmesi, burada işlemesi için tesisin de burada kurulmasını istiyoruz. Biz, bu bölgenin kalkınmasını ve gelişmesini çok istiyoruz. Bu bölge gelişirse Türkiye, doğusu ve batısıyla gelişecektir” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Bakan Eker, Tarıma Değer Katanlar Yarışması Ödül Törenine katıldı

 

Sadece hayvancılık alanında değil, diğer alanlarda da çalışmaların sürdüğünü kaydeden Eker, bütün çalışmalarının temelinde işsizliği önlemek ve Ardahan’da göçün durdurulmasının yattığını bildirdi.

 

Çözüm süreci Bakan Eker, çözüm sürecine de değinerek, süreçle gayelerinin Türkiye’nin doğusunda ve batısında herkesin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşaması arzusunun yattığını dile getirdi. Ardahan’da yaşayanların Türkiye’nin diğer bölgelerinde yaşayan vatandaşlarla aynı hakka sahip olmasını istediklerini belirten Eker, “Refah düzeyi arasındaki farkı ortadan kaldıralım. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Türkü, Kürdü, Arabi, Çerkez… Bu topraklarda yaşayan herkes refahtan aynı şekilde nasip alsın. Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşayalım” dedi.

 

Bu nedenle çözüm sürecini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önemsediğine dikkati çeken Eker, “Türkiye’nin meselelerinin demokratikleşme ve sivilleşmeyi artırmak yoluyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu projenin adı çözüm süreci. Şiddetle değil, terörle değil, kavga ederek değil, kan dökerek değil, uzlaşarak, konuşarak, kendi aramızdaki meselelerimiz çözebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla bölgenin ekonomik olarak kalkınacağını vurgulayan Eker, şöyle devam etti: “Bu projenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasıyla buranın hayvancılık potansiyeli de çok daha iyi bir noktaya gelir. Yatırımcı da buraya çok daha kolay bir şekilde gelir. Hala bizim Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin potansiyelinin tamamını kullanabilmiş değiliz. En önemli nedenlerden birisi de son 30 yıldır yaşanan süreç. Çünkü uzaktan bunun algısı çok farklı. İnsanlar güven duymadığı yere gelip yatırım yapmaz. Onun için önce güveni tesis etmemiz lazım. Bunun için de çözüm sürecinin başarıya ulaşması lazım. O zaman batıdaki yatırımcı buradaki teşvikten daha fazla yararlanmak için yatırımını buraya yapar. O zaman buradan başka ülkelere de mal satılmış olacak.” Bakan Eker’in konuşmasının ardından bazı üreticiler, bankalara borçlu olduklarını ve borçlar konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

DİĞER HABERLER
Sektörden Haberiniz var mı???

 

Daha sonra Göle ilçesine giden Eker’in yoluna çıkan Dereyolu köylüleri de önceden kullandıkları hazineye ait arazilerin yeniden kendilerine verilmesini talep etti. Eker de işin yasal boyutuna bakarak köylünün menfaati doğrultusunda yardımcı olacağını belirtti. Göle İmam Hatip Lisesi temel atma törenine katılan Bakan Eker, ardından Mera Tarım İşletmesini ziyaret etti. Eker, daha sonra karayoluyla Kars’a gitti.


22 Temmuz 2013. 16:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x