“Bakliyat Grubu”nun faaliyetleri .


fb54171d-bff7-42c9-8dfd-95fc946f801d

 

 

İzmir Bakliyat Tanıtım Grubu, BAKLİYAT’lı Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

 

 

2016 yılının Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi sebebiyle “Bakliyat Tanıtım Grubu”nun İzmir’de tanıtım faaliyetleri sürüyor. İzmir Ticaret Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliğinde, menüsü Bakliyatlardan oluşan geniş katılımlı bir akşam yemeği düzenlendi.

 

Yapılan etkinliğe, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Volkan Güngören, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın, İTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı, İTO Bakliyat Grubu üyeleri, İEÜ Mütevelli Heyet üyeleri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

 

“Bakliyatlar” hakkında bir sinevizyon gösterisi ile başlayan yemeğe katılan tüm konuklara soğuk sütlü dövme çorba, mercimek köftesi, kuru bakliyat salatası, yoğurtlu kuzu etli bakliyatlı yarma çorbası, kuzu gerdanlı keşkek, domatesli bulgur pilavı ve aşure ikram edildi.

DİĞER HABERLER
Ay Çekirdeği ve Ceviz'de Yeni Gümrük Vergisi Uygulaması

 

Etkinlik sırasında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Volkan Güngören, bakliyatın uluslararası öneminden bahsederek,  2016 yılının Bakanlığın girişimleri ve ciddi diplomatik çalışmaları sonucunda “Bakliyat Yılı” olarak ilan edildiğini söyledi. Güngören:  “Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı’nı tüm gücümüzle sahiplenmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda özellikle İzmir İl Müdürlüğüne ve size Bakanlığımıza vermiş olduğunuz destekten dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

2016 Bakliyat Yılı İle İlgili Faaliyetler Sürecek

Bakliyat yılı etkinlikleri ile ilgili son birkaç haftalık gündemi aktaran Güngören, “ İstanbul ve İzmir de bakliyatlar ile ilgili etkinlikler ve çalışmalar yapılıyor. Son etkinliğimiz Kapadokya’da gerçekleşti.  Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü ile beraber “FAO-Türkiye Ortaklık Programının İkinci Çerçeve Planının Çalıştayı”nda da yine Uluslararası Bakliyat yılının önemi ile ilgili etkinlikler düzenledik.  Önümüzdeki dönemde de 81 İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere Bakanlığımız önderliğinde  “Uluslararası Bakliyat Yılı “nın tüm dünya genelinde tanıtımına yönelik faaliyetlerde bulunacağız. Bu kapsamda “uby2016.org” internet sitesini faaliyete geçirdik. Bu siteyi ziyaret ederek bütün faaliyetler ile ilgili görsel ve yazılı dökümanlara ulaşabilirsiniz.” dedi.  Güngören sözlerine son verirken, akşamın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

DİĞER HABERLER
Artık Sucuk Salamı Karıştıramayacaklar

 

b9c78e2b-bb1b-442b-b004-f1b4f48b3c7b

 

 

Bakliyatlar Beslenmenin Temel Taşlarındandır

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, da konuşmasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın önerisiyle Birleşmiş Milletler Gıda tarım Örgütü ‘nün 2016’yı Dünya Bakliyat Yılı olarak kabul ettiğini anımsatarak, fast food kültürünün yayıldığı bir dönemde Anadolu’nun sağlıklı ve dengeli beslenmesinin temelini teşkil eden bakliyatlara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Güldal, “Dünyadaki tüm sağlık örgütleri, yüksek lifli protein yapısı ve düşük yağ oranı ile bakliyatların mutlaka haftada 3 kez tüketilmesini öneriyor. Çünkü birçok hastalığın önlenmesinde bakliyat tüketimi şart. Biz de bu farkındalığı gençlerimize, herkese yaymak aşılamak istiyoruz. İzmir’den ciddi destek alıyoruz. Geniş katılımlı bir “Bakliyat Çalışma Grubu” muz var. Çok değerli faaliyetler gösteriyoruz. Tanıtım ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Etkinlikte konuşma yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakliyat yılı etkinliğine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek,  üniversitenin Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından eski sistemde kazanlarla yemeklerimiz yapıldı. Bakliyat yemeklerinin geleneksel usullerle yapılmasıyla hem nostaljik bir keyif yaşadık hem de doğallığın mutluluğunu yaşadık. Üniversitemize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Böylelikle öğrencilerimizle beraber sizi ağırlamış olduk diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Yeni Yapılanma;Ülker + Bim +Aytaç

 

 


25 Mayıs 2016. 17:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x