Banvit’ten 20 bin kişilik su tasarrufu


Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Banvit BRF, sürdürülebilirlik yatırımları neticesinde arıttığı suyun günlük ortalama 2 bin tonunu içilebilir su kalitesinde yeniden kazanıyor. Firma ayrıca yıllık olarak tesislerinde kullandığı suyun tamamını da arıtıyor ve çevreye daha duyarlı hale getiriyor.

Her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan “Dünya Su Günü” nedeniyle doğal kaynakların önemine ve tasarrufa dikkat çeken Banvit BRF, %70’i sularla kaplı dünyadaki su rezervlerinin sadece %0,1’inin kullanım ve tüketim için erişilebilir durumda olduğunun altını çizdi. Dünya nüfusunun %40’ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekiyor. Türkiye’nin de su konusunda sınırlı kaynaklara sahip olduğunu kaydeden Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalışmaları ile üretim tesislerinde kullanarak arıttığı suyun ortalama 2 bin tonunu içme suyu kalitesinde yeniden kullanıma kazandırıyor ve su israfının önüne geçiyor.

Banvit BRF ortalama 20 bin kişinin yıllık içme ve kullanım suyunu geri kazanıyor

Banvit BRF’in, doğadaki ayak izini azaltmak üzere; eğitimden tasarruf tedbirlerine, enerjiden geri dönüşümlü ambalajlara, hayvan refahından atık yönetimine kadar uzanan farklı alanlarda uygulamaları bulunuyor. Şirket, özellikle su ayak izini azaltmak için uzun yıllardır çalışıyor. Bu kapsamda 2008 yılından bu yana piliç eti üretiminde kg başına %11 su tasarrufu sağlamayı başararak sektörün öncü firmalarından biri olarak konumlanıyor. Öte yandan yaptığı yatırımların bir karşılığı olarak Banvit BRF, tesislerinde kullandığı suyun tamamını arıtıyor ve çevreye daha duyarlı hale getiriyor.

Diğer Haberler:
Gıdanın Geleceği, Sürdürülebilir Gıda ile Mümkün

Banvit BRF, Bandırma’daki ana üretim kampüsündeki katı ve sıvı arıtma tesislerini 2001 yılında devreye alarak üretim sürecinde kullanılan suyun tamamını arıtarak çevreye daha duyarlı  getirmeyi başardı. 2013 yılında ise ikinci önemli çevre yatırımını “Atık Su Geri Kazanım Tesisi” ile gerçekleştirdi. Bu yatırım sayesinde arıtılan suyun, ortalama %34’ü içme suyu kalitesinde geri kazanılıyor. Böylece içme suyu olarak tüketilebilecek bu %34’lük dönüşüm oranıyla yaklaşık 5.000 hanenin bulunduğu ortalama 20 bin nüfuslu bir ilçenin yıllık kullanım ve içme suyunu geri kazanmış oluyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Banvit CEO’su Tolga Gündüz, “Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9,8 milyara yükselmesi bekleniyor. Artan dünya nüfusunun gıda ve su ihtiyacını karşılayabilmek için dünyamız bu kaynaklara sahip mi? Ne yapılması gerekiyor? Yanıtı; tasarruf ve israfın azaltılması yönünde akılcı, düşük maliyetli ve hızlı aksiyon alınabilecek önlemler almak. Biz de Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak elimizi taşın altına koyduk ve üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde optimize ediyoruz. Bu sayede bugün ortalama 20.000 bin nüfuslu bir ilçenin yıllık su ihtiyacını karşılayacak düzeyde su tasarrufu yapabiliyoruz. 2021 yılında tüm tesislerimizdeki su kullanımımızı, bir önceki yıla oranla %3 azaltmayı hedefliyoruz. 2025 yılına kadar da bu oranı %13’e ulaştırmayı planlıyoruz. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız olan yaşanabilir bir dünya için bugün olduğu gibi bundan sonra da Banvit BRF olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler:
Metro Türkiye CEO'su Boris Minialai: İstanbul’da sürdürülebilirlik stratejilerini anlattı

Yazan - 22 Mart 2021. Kategori MANŞET, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazıya yorum yapabilir ve geri izlemede bulunabilirsiniz
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x