“Beyaz eti daha fazla tüketmemiz gerekiyor”


1010057_693495374000758_191715140_n

TZD Başkanı Yetkin, Türkiye’de yıllık kişi başı 19,3 kilogram tavuk eti tüketildiğini belirterek, “Beyaz eti daha fazla tüketmemiz gerekiyor” dedi
ANKARA – Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’de yıllık kişi başı 19,3 kilogram tavuk eti tüketildiğini belirterek, beyaz et tüketimini artması gerektiğini bildirdi.

 

 

Yetkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de 2012 yılında 1 milyon 830 bin ton kanatlı eti üretildiğini hatırlatarak, bunun 1 milyon 707 bin tonu tavuk eti olduğunu ifade etti.

 

 

Tavuk eti tüketiminin son on yılda iki kat arttığını kaydeden Yetkin, Türkiye’nin geçen yıl 326 bin ton tavuk eti ihraç ederek 893 milyon dolar döviz elde ettiğini belirtti. Yetkin, Türkiye’de yıllık kişi başı 32,6 kilogramlık et tüketiminin 10,7 kilogramının sığır, 19,3 kilogramının piliç, 1,5 kilogramının koyun eti, geri kalan kısımın ise avlanan hayvanların etlerinden oluştuğuna dikkati çekerek, “Beyaz eti daha fazla tüketmemiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.


DİĞER HABERLER
Tavuk Etinde Kanser Riski Var mıdır
23 Aralık 2013. 15:23
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x