‘Bilinçli Gübre Kullanımı’ Eğitim Semineri İzmir’de Başladı


 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen, Milli Tarım Ana Bileşenlerinden ‘Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği’ kapsamında il ve ilçe teşkilatlarında gübre konusunda eğitimler sürüyor. Bu kapsamda, İzmir’de düzenlenen eğitim toplantısında il ve ilçelerde görevli teknik personele ‘Bilinçli Gübre Kullanımı’ eğitimi verildi.

 

4 gün süren eğitim, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca, Prof. Dr. Burçin Çokuysal, Yard. Doç. Dr. Bülent Yağmur, Yard. Doç. Dr. Hakan Çakıcı, Ziraat Yük. Müh. Hikmet Güleç, Dr. Necmi Pilanlı ve Uluslar Arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkez Müdürlüğünden (UTAEM) Ziraat Mühendisi Nuri Candan’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan GTHB İzmir İl Müdürlüğü Bitki Koruma ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz, konunun önemini vurgulayarak soru ve sorunların bu eğitimle çözüm bulacağını umduğunu dile getirdi. Tekalmaz, ‘Yerinde zamanında ve doğru kullanılan gübre; verim artışının yanı sıra toprağın fiziksel, kimyasal, ve biyolojik yapısını iyileştirir, ayrıca da kaynakların etkin kullanılmasına, insan sağlığının korunmasına ve çevre kirliliğinin önlenmesi açısından da bu eğitim çok önemli’ diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER
Davet

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca konuşmasında, ülkenin en büyük sorunlarından birinin bilinçsizce kullanılan gübre olduğunu vurgularken, ‘Toprağı olumsuz yönde etkileyen bilinçsiz gübre kullanımı verimi de düşürüyor. Kimyasal gübre kullanımı ülke koşullarında kaçınılmaz ama gübrenin yerinde, dozunda ve gerektiğinde kullanılması gerekiyor. Bunun için toprak özelliklerinin bilinmesi, toprak analizlerinin yapılması ve yetiştirilecek ürüne göre gübre tahsisi yapılması hayati önem taşıyor’ dedi. Gübrelemeye yeni bir bakış açısı getirmenin gerekli olduğuna da değinen Bolca, ancak bu tür eğitim programlarıyla üreticiye ulaşılacağını ve bilinçli gübre kullanımının sağlanacağını söyledi. Bolca, ‘Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak Bakanlığımıza her türlü desteği vermeye hazırız’ diye konuştu

 

Eğitim, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Bitki Beslenme ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanlığı’ndan Ziraat Yük. Müh. Hikmet Güleç’in verdiği ‘Bilinçli Gübreleme Neden Önemli’ konu başlıklı ders ile başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ve 4 gün boyunca süren eğitimde gübreleme ve kullanımı ile ilgili birçok konu Ege Üniversitesi öğretim üyelerinin sunumlarıyla katılımcılara aktarıldı.


21 Eylül 2017. 09:51
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x