BUPİLİÇ 10 Yaşını Etkinliklerle Kutluyor


bupiliç dergi

 

 

Kanatlı sektörümüzün başarılı şirketlerinden biri olan Bupiliç kuruluşunun 10.yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.
Bu etkinliklerin bir bölümü olan kuruluş yemeğinde bir konuşma yapan Bupiliç Entegre Gıda Sanayi A.Ş Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz geçen 10 yılı değerlendirdi.Tavukçuluk sektörünün Bandırma için en temel sektör olduğunu belirten Mehmet Sabit Yılmaz, “ 2013 yılı ne yazık ki sektörümüz için olumlu geçmedi. İki firma iflas ettiler. Bu iflasların negatif etkileri tüm Bandırma’da hala hissediliyor. Ulusal basında çıkan yanlış haberler sektörü derinden ekiliyor. Bizler Dünya standartlarında üretim yapıyoruz ve sektördeki sıralamada ilk 10 arasında yer alıyoruz. Beyaz et sektörü Bandırma için olduğu kadar ülke için büyük değer taşıyor. Ülkede kırmızı et fiyatları bu kadar pahalı iken, denizlerimizde balık nesli tükenmişken genç nüfusun hayvansal gıda tüketimi sadece beyaz ete kalmıştır. Dünya’ya baktığımız zaman ilginçtir ki hayvansal tüketimin yüksek olduğu ülkeler Dünya’da söz sahibi ülkelerdir. “ dedi.

28_bupilic01

 

Saatte 6 bin piliç kesim kapasitesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “ Yılda 50 bin piliç eti üretebiliyoruz. Günde bin 600 ton atık suyu arıtıp tarımda kullanabiliyoruz. Yılda 140 bin ton yem üretme kapasitemiz mevcut. 700 kadrolu çalışanımız ile 5 bin kişiye iş olanağı sağlıyoruz. 2014 yılı içerisinde 3 milyonluk bir yatırım ile yeni bir hava soğutma ( air chill ) ünitesini işletmeye almayı planlıyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER
Damal'da "Kuduz Hastalığı Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

29 Ocak 2014. 14:17
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x