Cargill,  İzmir’de yeni bir hayvan beslenmesi teknoloji uygulama merkezi açıyor


71055

 

 

2 milyon ABD Doları yatırım sayesinde Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki müşterilerin küresel teknolojiden faydalanması  ve bu teknolojileri uygulamaları sağlanacak

 

 

MINNEAPOLIS – Hayvan sağlığını ve refahını korurken çiftlikteki verimliliğin artırılması tüm dünyada hayvan yetiştiricilerinin ortak hedefidir. Ancak bu amaca ulaşmaya çalışırken, farklı bölgelerde farklı zorluklarla karşılaşılmaktadır. Cargill bu nedenle Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’daki süt ve süt ürünleri üreticileri ve kanatlı hayvan yetiştiricilerine işlerini büyütme olanağı sağlayacak yem teknolojileri sunabilmek için İzmir, Yakapınar’da yeni bir Teknoloji Uygulama Merkezi kurdu.  Bu yeni Teknoloji Uygulama Merkezi, 2015 yılında Türkiye’nin önde gelen premiks ve yem katkı maddeleri şirketi Ekol Gıda’nın çoğunluk hissesini satın alan Cargill’in bölgedeki varlığını daha da güçlendirecek.

 

 

Cargill’in Hayvan Beslenmesi Birimi Global Stratejik Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Scott Ainslie şunları söyledi: “Zorlu iklim koşulları ve hammadde bulunurluğu Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’daki süt ve süt ürünleri ile kümes hayvanları üreticilerinin karşı karşıya olduğu başlıca zorluklar arasında yer alıyor. Yeni kurulan Teknoloji Uygulama Merkezi, Cargill Hayvan Beslenmesi Ar-Ge ve uygulama ekiplerinin, küresel Cargill teknolojilerini sıcaklık stresi gibi yerel koşullarda test edip değerlendirmesine olanak tanıyacak. Bunun sonucunda da Teknoloji Uygulama Merkezimiz, müşterilerimizin kendi lokasyonlarındaki özel ihtiyaçlarına uygun yeni ürün ve hizmetlerimizi Provimi markası altında piyasaya daha hızlı sunabilmemizi sağlayacak.”

DİĞER HABERLER
Uzmanlardan yoğurtta hijyen uyarısı

 

 

Yeni Teknoloji Uygulama Merkezi, halihazırda faaliyet gösteren ticari bir süt ve süt ürünleri çiftliği olan Egesay Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile işbirliği içinde geliştirildi. 2 milyon ABD doları yatırımla gerçekleştirilen proje ilk aşamada geviş getiren hayvanlarla ilgili çözümler üzerine odaklanacak. 2017 yılı sonuna kadar ise bir kanatlı havyan merkezinin inşa edilmesi ve faaliyete geçmesi planlanıyor.

 

 

Cargill Hayvan Beslenmesi Birimi Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölge Direktörü Guillaume Smeets konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Egesay Türkiye pazarının büyük bir kısmını temsil eden tipik bir aile çiftliği, bu nedenle uygulamaya dönük saha denemelerinin yapılması için ideal bir işletme. Çiftlikteki 150 baş süt ineğine erişimimiz, yerel olarak üretilen farklı hammaddelerin farklı üretim aşamalarında havyan yemlerine ne şekilde eklenmesi gerektiğini ve sıcaklık stresinin etkilerini değerlendirebilmemizi sağlayacaktır. Ayrıca, silaj ve kaba yemler farklı kalitelerde olabilir, bu yüzden yerel olarak üretilen bileşenlerin hayvanlara yönelik besin değerinin değerlendirilmesi önem arz ediyor.” Öte yandan Teknoloji Uygulama Merkezi, Provimi’nin Rupromin™ mineral çeşitleri ve buzağı süt ikamesi ürünlerinin yerel koşullarda performansını müşterilere göstermek amacıyla da kullanılacak.

DİĞER HABERLER
Marketlerde satılan sirkeler tüketici için tehlike mi oluşturuyor?

 

 

Kanatlı hayvanlar merkezi tamamlandığında ise kümes hayvanlarının bağırsak sağlığı da Teknoloji Uygulama Merkezi’nde yapılan araştırmalar kapsamına alınacak, üretim verimliliğinin yerel yem bileşenleri kullanılarak en üst seviyeye çıkarılması yönünde çalışmalar gerçekleştirilecek. Kanatlı hayvanlar merkezinde 2.000 etlik ve 2.000 yumurtalık tavuk bulunacak.

 

 

Smeets şunları da ekledi: “Bölgede süt ürünleri ve kümes hayvanları tüketici pazarları büyümeye devam ediyor, bu talebi karşılamak için üreticiler profesyonelleşiyor ve işletmelerini büyütüyorlar. İzmir’de kurduğumuz Teknoloji Uygulama Merkezi Cargill’in tüm dünyada yer alan beş Ar-Ge İnovasyon Merkezi ve 12 Teknoloji Uygulama Merkezinden elde ettiği bilgi birikiminden yararlanarak müşterilerimizin en iyi çözümlere ulaşmalarını sağlayacaktır.”

 

 

Cargill Hakkında

 

Cargill; gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir.  Çiftçiler, müşteriler, yerel yönetimler ve toplumlar ile birlikte, bilgimizi ve 150 yıllık deneyimimizi paylaşıyor, herkesin daha başarılı olmasına katkıda bulunuyoruz. 70 ülkede, yaşadığımız ve çalıştığımız her yerde, kendisini; dünyanın sorumlu bir şekilde beslenmesine, çevresel etkiyi en aza indirmeye ve topluluklara değer katmaya adamış 150.000 çalışanımız bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için Cargill.com.’u ziyaret edebilirsiniz.

 

DİĞER HABERLER
İnternette yapılan düzenleme neler içeriyor?

 

Cargill Türkiye Hakkında

Cargill, Tükiye’de 1960 yılında yerli ortaklık sözleşmesi ile  faaliyet göstermeye başladı. Cargill olarak ticarete ise 1986 yılında başlandı.  Şirketin Türkiye’de İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmit, Adana ve Ankara olmak üzere altı farklı ilde 400’den fazla çalışanı bulunuyor. Cargill’in Türkiye’deki merkez ofisi 1992 yılında açılmış olup İstanbul’da bulunmaktadır. Cargill’in faaliyet gösterdiği başlıca sektörler ise gıda, tahıl & yağlı tohumlar ile endüstriyel & bio-endüstriyel ürünlerdir. www.cargill.com.tr

 

Cargill Hayvan Beslenmesi Hakkında

 

Cargill Hayvan Beslenmesi,  37 ülkede 250’den fazla tesis, 17.000’in üzerinde çalışanı ile dünya genelinde yem üreticileri, hayvan üreticileri ve yem tedarikçilerine ürün ve hizmetler sunmaktadır. 2011 yılında, premiks ve hayvan beslenmesi çözümleri  alanında global bir lider olan Provimi™ markasını satın alan Cargill, hayvan beslenmesi portföyüne Provimi™ ürünlerini de ekledi. Bugün Cargill Hayvan Beslenmesi, müşterilerine benzersiz şekilde yem bileşimleri, yem katkıları, tedarik zinciri ve risk yönetimi çözümleri, software araçları ve hayvan beslenmesi uzmanlığını endüstrinin hizmetine sunmaktadır. Cargill Hayvan Beslenmesi hakkında daha fazla bilgi için http://www.cargill.com/feed.


21 Ocak 2016. 11:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x