Çevre Bakanlığı ‘Meyveli ağaç dikin’


Çevre ve Orman Bakanlığı, hayvanlarla insanların ilişkilerindeki sıkıntıyı gidermenin yolunu buldu. 
        
ANKARA – Çevre ve Orman Bakanlığı, vatandaşlara ve sivil toplum örgütlerine, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaban hayatı habitatlarının korunması için meyveli ağaç türlerinin de dikilmesi çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de yaban hayatının, yaşama alanlarının tahrip edilmesi, plansız ve çarpık kentleşme ve usulsüz avcılık nedeniyle olumsuz etkilendiğine dikkat çekildi.

Özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının yerleşim merkezlerine inmesinin ve insanlarla olan ilişkilerinin sıkıntılı hale gelmesinin önüne geçmek için yaban hayatı yemleme çalışmaları yapıldığı aktarılan açıklamada, uzun vadede yaban hayvanlarına fayda sağlamak için yem takviyesi yapmanın yanında bozulmuş habitatların yaban hayatı açısından yaşanılabilir hale getirilmesinin gerekli olduğu bildirildi.

Sivil topluma çağrı

Yaban hayatın korunması için bakanlığın başta ağaçlandırma olmak üzere çeşitli çalışmalar yaptığı ifade edilirken, “Kış aylarında yaban keçisi, karaca, geyik, ayı gibi büyük memeli türlerin kış beslenmelerinde hayati öneme sahip olan yapraklı ve meyveli türdeki ağaçların dikimi ve bu nevi ağaçların tahribinin engellenmesi yaban hayatı habitatlarının tahribini ve yaban hayatı türlerinin yerleşim yeri merkezlerine yaklaşmalarını da engelleyecektir” denildi.

DİĞER HABERLER
Organik Tarım İkiye Katladı

Bakanlık, vatandaşlara ve sivil toplum örgütlerine yaptığı çağrıda, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yaban hayatı habitatlarının korunması için fındık, ahlat, yabani armut, yabani kiraz, alıç, dağ muşmulası, badem, üvez ve dut gibi meyveli ağaç türlerinin dikilmesini istedi.

Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü’nden fidan temin edilebileceği bildirilen açıklamada, böylelikle yaban hayatı insan ilişkilerinde bozulmaların en aza indirilebileceği ve yaban hayatı türlerinin tabii alanlarında rahatça yaşama imkanı bulabilecekleri kaydedildi.


17 Mart 2011. 16:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x