Cezaevlerinde doğan markalar halkla buluştu


Ü22

 
Türkiye’deki 40 cezaevinde faaliyet gösteren üretim merkezlerinde çalışan hükümlü ve tutukların yaptığı sucuktan havluya 152 ürün, müşterilerin beğenisine sunuldu.

 

 

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığınca Ankara Sıhhiye’de, cezaevlerinde üretilen ürünlerin halka satışının yapıldığı mağaza açıldı.

 

 

Mağazada, 40 cezaevinde açılan atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların yaptığı sucuk, kavurma, peynir, ayran, yoğurt, havlu, ayakkabı, kadın çantası, deri mont, zeytin yağı, gümüş takı ürünleri ile kuruyemiş çeşitlerinden oluşan 152 ürün halkın beğenisine sunuluyor.

 

 

“Mağaza akına uğruyor”

 
Ayaş Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı, yaptığı açıklamada, mağaza hakkında bilgi verdi.

Ocak ayında hizmet vermeye başlayan mağazanın, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların alın teri ve el emeğiyle ortaya koyduğu ürünlerin halkla buluştuğuna işaret eden Çapacı, “Büyük bir ilgiyle karşılaşan mağazamız halkın akınına uğruyor. Bu kadar ilgiyi biz de beklemiyorduk. 27 Ocak tarihinde hizmete giren mağazamızda bugüne kadar 3 bin 753 kişi, sunulan ürünlerden satın aldı. Bugüne kadar yaklaşık olarak 112 bin 956 lira gelir elde edildi” dedi.

 

 

537349

 

 

Diğer Haberler:
Gıda fiyatında üretici-market makası daralacak

 

Marka isimleri cezaevlerinden

 

 

Her cezaevinde üretilen ürünün bir markası olduğuna işaret eden Çapacı, “Ürünler, marka isimlerini üretildikleri cezaevlerinin isimlerinden almaktadır. Ayaş Cezaevinde üretilen ayakkabılar Ayce, Sinop Cezaevinde yapılan gömlek, kravatlar Since, Foça Cezaevinde üretilen zeytin yağı da Foce marklarıyla piyasaya sunuluyor” diye konuştu.

 

 

Hükümlü ve tutukluların üretim merkezlerinde çalışmaları nedeniyle sigortalarının ödenip maaş aldıklarına da değinen Çapacı, böylece mahkumların hem rehabilite edilmelerinin sağlandığı hem de topluma kazandırıldıklarına dikkati çekti.

AA


Yazan - 8 Şubat 2016. Kategori MANŞET, EKONOMİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı