ARICILIK

Arılı Kovanlar sahiplerini buldu

FAO, “Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım” Projesi kapsamında Konya ve Karaman illerine bağlı köylere arılı kovanların dağıtımını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü, ‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım’ projesi kapsamında Ereğli Entegre Orman Yönetimi Planı arazi çalışmaları çerçevesinde belirlenen dört […]

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Arı Günü Etkinliği

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından 20 Mayıs 2021 tarihinde “Dünya Arı Günü” kutlama programı gerçekleştirildi. Programın açış konuşmalarında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Türkiye Merkez Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız günün anlam […]

Bolu VHO: Arı varsa, hayat vardır!

Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası 20 Mayıs günü kutlanacak olan “Dünya Arı Günü” vesilesi ile bir açıklama yaptı. “Arı varsa hayat vardır” sloganı ile yapılan açıklamada arıların dünya için ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Arı ve benzeri canlıların dünyadaki hayatın sürdürülebilmesi için gerekli olan bitkilerin çoğalmasına direkt olarak etki ettiğine dikkat çeken Bolu VHO ayrıca […]

Bal üreticiliği işşiz gençler için çıkış kapısı olabilir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporlarına göre işsizlik rakamları mayıs ayında yüzde 13’e dayandı. 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta ise işsizlik oranı yüzde 24.4 olarak gerçekleşti. Genç işsizlik rakamlarının üzücü olduğunu belirten 35 Yıllık Bal ve Arı Ürünleri Üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “İş bulamayan ya da işini kaybeden gençlerimiz çok küçük maliyetlerle bal ve arı ürünleri üretimi […]

Konya ve Karaman’daki Arıcılara FAO’dan Destek

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından fonlanan, ‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım’ projesi kapsamında temin edilen 400 adet arılı kovan ve ekipman, 2018 ve 2019 yıllarında hazırlanan bölgenin Ereğli Entegre Orman Yönetimi Planı arazi çalışmaları sürecinde belirlenen köylerde faydalanıcılara dağıtıldı. […]

Prof. Dr. Ender Yarsan: Dünya Arı Günü

Arıcılık, Apidae familyasındaki böcek türlerinden biri olan bal arılarının bitkisel kökenli kaynakları kullanarak, bu kaynaklardan arı sütü, polen, bal vb. hayvansal kökenli besin maddelerini üretme faaliyetlerini içeren, dünya çapında ve ülkemizde uzun yıllardan bu yana yapılan, önemli bir sosyal ve ekonomik faaliyettir. Arıcılık, hem bitkisel hem de hayvansal üretime katkıda bulunur.

FAO: Türk çam balının çevresindeki vızıltı

‘Arılara Bağlanmak’ (Bee Engaged) teması ile düzenlenen bu yılki etkinlik, arıların ve polen taşıyıcıların yediğimiz gıdalar ve çevre sağlığı üzerinde oynadığı önemli role bir ışık tutuyor. Bugün sadece arıların değil, aynı zamanda arıcıların da rolünü de önemsemektedir. Arıcılar, arıların varlığını ve biyolojik çeşitliliğini korur. Bu sayede arıcılar, besleyici gıdalar ve gıda ürünlerinin geniş yelpazesi ve kalitesinin […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.