ET VE ET ÜRÜNLERİ

Kırmızı et üretiminde büyük düşüş

Kırmızı et üretimi ile ilgili istatistikleri yayınlayan TÜİK 2012 yılına ait Ocak-Şubat-Mart aylarını içeren üretim rakamlarını açıkladı.  KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ,  1. DÖNEM 2012 Üçer aylık dönemler halinde yayımlanmaya başlanan kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlenmektedir. Toplam kırmızı et […]

Bu gidişle işkembe çorbasına da hasret kalacağız

Sakatat fiyatları 10 ile 20 kat arasında artış gösterdi. Bunun sebebi de dışarıda kesilen hayvanlar… TÜRES Yönetim Kurulu Başkanı Bingöl, ”Hayvan kesimi, yurt dışından ithal olarak geldiği sürece işkembe ve paça içmemiz her geçen gün daha da zorlaşacak” dedi. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bingöl, etteki fiyat artışına bağlı […]

Milli Yemeğimiz Keşkek Artık Unesco Korumasında

Geleneksel lezzet resmen koruma altında Türkiye’de birçok ilde düğün, cenaze, asker uğurlama gibi toplumsal olaylarda gelenek olarak ikram edilen keşkek resmen UNESCO koruması altına girdi. Keşkeğin, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine girmesi için yapılan başvuru, Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen toplantılarda dün resmen karara bağlandı. Keşkek ile birlikte dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 84 başvuru içinden […]

Et sektörümüzün 9 yıllık bilançosu

Son 9 yılda beyaz ette yüzde 99, kırmızı ette yüzde 86 üretim artışı oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, 2002 yılından bu yılın ilk dönemine kadar üretim artışında ilk sırayı yüzde 259 ile nar aldı. Narı yüzde 214 ile Antep Fıstığı takip ederken, çeltikte yüzde 150, kirazda yüzde 119, muzda yüzde 115, çilekte […]

Rusya’da 100 Adet Et Marketi Açacak

Rusya’nın önde gelen beş et üreticisi arasında yer alan Türk işadamı Mustafa Çalkan, Rusya’da yatırımlarını yeni 100 mağaza ile büyütüyor. Beş fabrikanın yanı sıra sucuk, salam ve sosis fabrikasını da mart ayında hizmete sokacak Türk girişimci, Ekol markası ile Rusya’da helal kesim et üretiminin önde gelen firması. Yüz mağaza zincirinin ilkinin açılışını başkent Moskova’da Türk […]

Amerikan dergisinin döner övgüsü

ABD’de yayımlanan Food&Wine dergisi dünyada “en iyi sokak yemeği” yenebilecek şehirleri seçti 24 şehrin bulunduğu listede İstanbul 5. sırada yer aldı. Dergi İstanbul’da sokaktaki yemek kültürünü şöyle kaleme aldı: “Avrupa’nın hemen hemen her şehrinde Türk döneri bulmak mümkün. Fakat İstanbul, şehrin her yerine dağılmış büfeleriyle çok daha fazla hızlı yiyecek öneriyor. Bunlardan bazıları seyyar satıcıların […]

Ustasından kurban kavurma

Kurban Bayramı’nda şüphesiz pek çok evde kavurma da yapılacak. Peki kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınmalı? İşte bu soruların yanıtları… Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) üyelerinden Koray Türk, Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın püf noktalarını anlattı.   Et Bir Gün Dinlendirilmeli Kavurma ikramının bayramın ilk gününde itibaren başladığını, bu nedenle etlerin dinlendirilmesine fırsat bulunamadığını anlatan […]

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.