GIDA

Prof. Dr. Zehra Ayhan, “Tavuk üretiminde hormon kullanılmıyor”

Prof. Dr. Ayhan

Prof. Dr. Zehra Ayhan: Ambalajlı gıda tüketmeyin söylemi kirli bilgidir. Güvenli gıda ve raf ömrü denilen şeyler, ambalajlı gıdalar için geçerlidir.

“GIDANI KORU Kampanyası”nın ikinci teknik çalıştayı Ankara’da gerçekleşti

FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “GIDANI KORU Kampanyası”nın ikinci teknik çalıştayı Ankara’da gerçekleşti.

Türkiye şarap ihracatına odaklanacak

Türkiye’den çok daha küçük olan Şili’nin şarap ihracatından yıllık 2 milyar Avro gelir elde ettiğini anlatan Uçak ülkemizde 120 çeşit üzüm yetiştirildiğini söyledi.

FAO Gıda Fiyat Endeksi sabit kalmaya devam ediyor

FAO Logo

Bugün yayınlanan Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, süt fiyatlarındaki fiyat artışının tahıl, bitkisel yağ ve şeker fiyat kotasyonlarındaki düşüş ile dengelenmesiyle FAO Gıda Fiyat Endeksi Mart ayında genel olarak sabit kaldı.

Yaban mersini ve Antosiyanin

Antosiyaninler, kırmızı-mavi bitki pigmentlerinin büyük bir grubudur. Antosiyaninler, tüm gelişmiş bitkilerde, çoğunlukla çiçeklerde ve meyvelerde fakat aynı zamanda, yapraklarda, gövdelerde ve köklerde oluşur. Bu bölümlerde, hücre çepherinde baskın olarak bulunurlar. Oranları oldukça büyüktür: örneğin, bir kilogram böğürtlen yaklaşık 1.15 gram içerir, ve kırmızı ve siyah baklagiller familyasına ait tohum veya bitkilerde, gramında 20 mg içerebilir. Yaban […]

Türkiye’de yılda 100 bin tona yakın kahve tüketiliyor

Son 5 yılda toplam kahve tüketiminin %13,2 artış gösterdiği ülkemizde, kişi başına yılda 1 kilodan fazla kahve düşüyor. Uluslararası Kahve Organizasyonu’nun (ICO) hazırladığı “Dünya Kahve Tüketim Raporu 2018” açıklandı. Ülkelerin kahve tüketimlerini inceleyen Online PR Ajansı B2Press’in derlediği verilere göre; Türkiye’de son 5 yılda %13,2 artış gösteren kahve tüketimi, 93,9 bin tona ulaştı. Listenin başında yıllık […]

Türkiye’nin benzersiz gıdalarının bilinirliği arttı

Bir ürünü kökenine bağlayan ve kaliteyle eş anlamlı etiketleri tanımlayan “Coğrafi İşaretler” Bursa bölgesindeki çiftçileri kırsal kalkınmanın ekonomik ve sosyal açıdan fayda sağlayan bir yapının merkezine taşınmasına yardımcı olmuştur. Son üç yıl içerisinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) bölgedeki üreticilere eğitimler, çalıştaylar ve inceleme gezileri düzenleyerek […]