GIDA

Küresel gıda sisteminin çevre ve sağlığına maliyeti 12 trilyon dolara ulaştı

Küresel gıda ve tarım sistemlerinin piyasa değeri 10 trilyon doları bulurken, ekosistemlerde geri dönüşü olmayan zararlar ve kamu sağlığı harcamaları hızla artıyor. BCFN Vakfı’nın 10’uncu kez düzenlediği Uluslararası Gıda ve Beslenme Forumu’nda uzmanlar, çevresel zarardan toplum sağlığına kadar gizli maliyetin 12 trilyon dolara ulaştığına dikkat çekti. Mevcut sistemlerde yapılacak devrimle 5,7 trilyon dolarlık ekonomik getiri […]

Vücuda direnç katan besinleri renklerinden tanıyın

Havaların soğuması ve artık iyiden iyiye kendini hissettiren kış mevsimiyle birlikte hastalıklar da arttı. Birçok hastalığın temel sebebi bağışıklık sisteminin zayıflayarak vücut direncinin düşmesi ve bünyenin mikroplara karşı daha savunmasız hale gelmesi. Bu durum özellikle de içinde bulunduğumuz kış aylarında daha sık yaşanıyor. Kışı hasta olmadan atlatmak için vücut direncini artıran besinleri daha çok tüketmek […]

Küresel gıda fiyatları Kasım’da yükseldi

Küresel gıda fiyatları, et ve bitkisel yağın uluslararası fiyatlarındaki artışlar ile birlikte, iki yıldan uzun süredir en yüksek seviyeye ulaşarak Kasım’da büyük artış gösterdi. Gıda ürünlerinin uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimlerini izleyen FAO Gıda Fiyat Endeksi, Ekim ayında yüzde 2.7 ve bir sene önceki yılki döneme göre yüzde 9.5 oranında artarak ortalama 177.2 puanına ulaştı. FAO […]

Yemeğin İyileştirici Gücü: Tavuk Suyu Çorba

Uzmanlar havaların soğumaya başladığı bu günlerde sağlık artırıcı beslenmenin kahramanı tavuk suyu çorbayı düzenli tüketmeyi öneriyor. Bağırsakları iyileştirmek ve korumak, bağışıklığı arttırmak, sindirime yardımcı olmak, vücuttaki inflamasyona  karşı savaşmak için güçlü bir besin değerine sahip tavuk suyu çorbayı sofralarınızdan eksik etmeyin. Tüm bu faydaların yanında tavuk suyu çorbayı yapmak hem çok pratik hem de çok […]

Uzmanlar sağlık için ham balı öneriyor.

Uzmanlar, kovandan elde edilen değerli bir arı ürünü olan balın faydalarından bahsedebilmek için pastörize ve filtre edilmemiş “ham bal” olması gerektiğinin altını çiziyor. “Ham balın” kovandan alındığı hali ile tüketime sunulan, pastörize edilmemiş doğal bal olduğunu belirten uzmanlar, en faydalı tüketim şeklinin bu haliyle olduğunu söylüyor. Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı konuyla ilgili […]

Açlığı sona erdirmek için FAO, 194 üye devlet ve 130 ülkede çalışıyor

FAO Logo

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Birleşmiş Milletler’in açlığı yenmek için uluslararası çabalara öncülük eden uzmanlaşmış bir kuruluşu..Amacı, herkes için gıda güvenliği ve insanların aktif ve sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için, yeterli yüksek kaliteli gıdaya düzenli olarak erişebilmelerini sağlamak.FAO dünya çapında,194’ten fazla üye devlet ve 130’dan fazla ülkede çalışıyor. Açlığın sona ermesinde herkesin rol oynayabileceğine inanıyor. Türkiye,1948 […]

Çinliler, Türk lezzetleri için kuyruk oldu

Türk gıda ürünlerini 2019 yılında yüzde 86 daha fazla tercih eden Çinliler, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda Türk lezzetlerini tatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Çin’in Şanghay kentinde 5-10 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda, 2019 yılını “Çin Yılı” ilan eden Ege İhracatçı Birlikleri’nin standında, EİB ve Çin’in önemli ithalatçı firmalarından Cofco Sundry işbirliğinde […]