GIDA

Soda ve maden suyu arasındaki fark

Soda ve maden suyu farkı

Soda ve maden suyu arasındaki farkı biliyor musunuz? Soda ve Maden Suyu aynı zannedilen fakat birbirinden çok farklı iki içecek çeşidi. Uluslararası ve yasal mevzuatlarda mineralli su olarak tanımlanan maden suyu, yerkabuğunun farklı derinliklerinde doğal olarak oluşan, geçmiş olduğu farklı jeolojik katmanlardan bünyesine aldığı minerallerle zenginleşen yer altı sularıdır. Soda ise içilebilir nitelikte olan herhangi […]

Uzman Görüşü: Sağlıklı yaşam programında 4 altın kural

Tabiat insanoğlunu yaratırken onun adına yaşam programını da hazırlamıştır. Bu programın sağlıklı işleyebilmesi için öncelikle 4 temel kurala uymak gerekir.

Kuru meyve sektörü yol haritasını belirledi

Kuru meyve

Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısı ihracatında yaşanan sorunların aşılması ve son yıllarda 1,4 milyar dolar seviyelerini aşamayan ihracatın sürdürülebilir olması…

Uzman Görüşü: Beyaz et ve yumurtanın sağlıklı beslenmede rolü

İnsan beslenmesinde gerekli olan tüm amino asitleri yeteri miktarda içeren kanatlı etinden zengin beslenme düzeninde doymamış yağ asitleri oranının daha yüksek, kolesterol seviyesinin düşük olduğu ve buna bağlı olarak da “damar sertliği” riskinin azaldığı saptanmıştır.

Tüketiciler Türkiye’de yılın ürünlerini seçti

YSU 2019 LOGO

“Yılın Seçilmiş Ürünü” programı kapsamındaki Tüketici İnovasyon Ödülü 2019’un kazananları İstanbul’da düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

Metro Türkiye CEO’su Boris Minialai: İstanbul’da sürdürülebilirlik stratejilerini anlattı

“Türk mutfağına sahip çıkmak bir şirketin amacı olabilir mi?” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai’nin anlatımı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Japonya Büyükelçisi Miyajima: “Ege Bölgesi’nin gıda ürünlerinin lezzet ve kalitesine hayranım”

Büyükelçi Miyajima

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio MIYAJIMA, Ege Bölgesi’nin gıdalarının lezzet ve kalitesine hayran olduğunu, Büyükelçilik Rezidansında pişirilen yemeklerde Ege Bölgesi’nde üretilen gıda ürünlerinin kullanılması talimatı verdiğini söyledi. Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret eden Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Akio MIYAJIMA, Türkiye’den Japonya’ya balık, makarna, zeytinyağı, kuru meyve, meyve sebze mamulleri başta olmak üzere çok sayıda ürün ihraç edildiğini ancak […]