GIDA

Yaza Uygun Gıda: Tavuk Eti

Dünyada en çok tüketilen hayvansal gıdaların başında gelen, protein kalitesi yüksek tavuk eti …

Dondurulmuş gıdalar, gıda krizine çare olacak mı?

İklim değişikliği, tarım alanlarının azalması ve aşırı tüketim gibi sebeplere bağlı olarak küresel çapta gıda krizinin derinleşmesi üretici ve tüketicileri farklı çözümler üretmeye; otoriteleri ise mevcut gıda politikalarında yeni çözüm yolları aramaya itiyor. Yüksek besin değeri, uzun raf ömrü, kolay taşınabilirlik ve ulaşılabilirlik özellikleriyle dondurulmuş ürünler, gıda krizine karşı potansiyel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. E. Özgörkey […]

Akıllı Çocuk Sofrası’ndan çocuklara yeni yiyecekleri sevdirme önerileri

Toplumsal yatırımlarında doğru beslenme ve gıda israfının önlenmesi konusuna odaklanan Banvit BRF bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirdiği Akıllı Çocuk Sofrası (AÇS) projesi kapsamında farkındalık yaratma ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. AÇS Danışmanlarından Eğitim Bilimci ve Akademisyen Dr. Özgür Bolat çocuklara yeni yiyeceklerin nasıl sevdirileceğiyle ilgili araştırma sonuçlarını paylaştı.   Çocukların […]

Prof. Dr. Seydim: “Güvenli ve sağlıklı gıda için ambalaj şart”

Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak herkesin hakkı. Tarladan sofraya uzanan süreçte gıdaların güvenli şekilde tüketiciye ulaşmasında ambalajlar çok önemli bir rol üstleniyor.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan Dünya Süt Günü mesajı

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, 1 Haziran “Dünya Süt Günü” vesilesi ile bir mesaj yayınlayarak süt ve sütürünlerinin tüketimi ve sorunlarını kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklama şöyle: Süt ve Süt Ürünleri Tüketelim – 1 Harizan 2023 1 Haziran Dünya Süt Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) tarafından  2001 yılında […]

Gıda atığı kanatlı üretiminde değerlendirilmelidir

Gıda atıklarının kanatlı eti üretiminde değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Araştırmacılar yumurta kabuğundan hızlı salmonella testi için yeni bir yöntem geliştirdi

Salmonella, gıda kaynaklı enfeksiyonlara neden olan oldukça dayanıklı bir zoonotik patojen ve gıda güvenliği için de çok büyük bir tehlike oluşturuyor.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.