HAYVANCILIK

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği: Suni Tohumlama açıklaması

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri BirliğiBasın Açıklaması Hayvancılık Genel Müdürlüğünün Bakan adına 81 İl Müdürlüğüne ve bilgi için Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine gönderdiği 03/11/2019 tarih ve E.3294541 sayılı yazısında “Siyah Alaca, Montofon, Simental ve Jersey ırkı sığırların tohumlanmasında tohumlama tarihinde 5 yaşına (1800 gün) kadar olanlarında kendi ırkı ile tohumlama yapılma şartı bulunmakta idi. Bu […]

Öbiyotikler ve yeni bir bağırsak sağlığı paradigması gereksinimi

Öbiyotikler ve yeni bir bağırsak sağlığı paradigması gereksinimi(*) Dr. Kaya DEMİRÖZÜKanatlı Sağ‎ً‎lığı ve Hastalı‎kları‎ Uzman‎ıDrk.demirozu@yahoo.com.tr Günümüzde dünyanın birçok yerinde, antibiyotik büyüme fak-törlerinin(ABF) önemli bir kısıtlanması veya yasaklanmasından ötürü bağırsak sağlığını etkili şekilde koruyabilen ürünlerin kulla-nımı konusunda gittikçe artan bir ilgi söz konusudur. Günümüzde dünyanın birçok yerinde, antibiyotik büyüme faktörlerinin(ABF) önemli bir kısıtlanması veya yasaklanmasından ötürü […]

Ali Eroğlu: Gelişmiş ülkelerde hayvancılık sektörü yönetimsel olarak veteriner hizmetleri merkezlidir.

TVHB Başkanı Eroğlu, Uluslararası Veteriner Bilimleri Kongresi’nin (VETEXPO) açılışında konuştu. Konuşmasında dünyadaki bilimsel gelişmelere ayak uydurabilmenin önemini, sahipsiz hayvanların korunması ve hayvancılık sektörünün ilerlemesi için veteriner hekim merkezli düzenlemelerin gelmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, ileri hayvancılık için ileri veteriner hekimliğin sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Sayın Avcılar Belediye Başkanı, Sayın Dekan, Dekan Yardımcıları, Sayın İstanbul Bölgesi Veteriner […]

Çocuk beslenmesinde tavuk eti yüksek “protein” değerine sahip gıdaların başında gelir

Çocukların sağlıklı büyümesi, okul hayatlarında başarılı olması, aktif yaşamlarında çabuk yorulmamaları için kısacası bedensel ve zihinsel gelişimleri için gerekli olan önemli temel besin öğelerinden biri de protein tüketimidir. Tavuk eti de yüksek “protein” değerine sahip gıdaların başında gelir. Çocuk beslenmesinde protein neden önemli? Bilimsel çalışmalar Türkiye’de çocukların yeterli düzeyde proteini özellikle vücutta kullanım oranı daha […]

Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları arasında ilk ve tek yetkili LTS oldu

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı (UGRL) tarafından yapılan, Türk Gıda Kodeksi gereği zorunlu olarak denetimlerde aranan çiğ kanatlı eti ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarında Salmonella Spp Serotiplendirme Analiz Yetkisi özel laboratuvarlar içinde Tarım ve Orman Bakanlığı‘nca ilk olarak LTS Gıda Kontrol Laboratuvarı yetkilendirildi. Denetim öncesi sektörün kendisini kontrol etmesi için gerekli olduğunu değerlendiren dergimizin yazarlarından LTS […]

Belçika’da Dioksin Paniği

Belçika’da kimi süpermarketlerde satılan yumurtalarda yine yüksek düzeyde dioksin saptanmıştır.

Antibiyotik büyütme faktörüne (ABF) alternatif bakır kil değişimi*

Dünyada antibiyotik direncindeki çarpıcı artış, birçok ülkede büyüme faktörleri olarak kullanımlarının yasaklanmasına, etkin ve uygun maliyetli alternatifler için daha yüksek gereksinime yol açmıştır.