KÜMES HAYVANCILIĞI

Broilerlerde Campylobacter Azaltılması

Avrupalı bir araştırma konsorsiyumu kesim öncesi broiler piliçlerde Campylobacter yaygınlığını azaltmak amacıyla…

Et Tavukçuluğunda Alternatif Yetiştirme Sistemleri

AB başta olmak üzere kanatlı hayvan yetiştiriciliğine ilişkin olarak bazı hassasiyetler dikkate değer ölçüde artmıştır ve artmaya devam etmektedir.

Kanatlılarda yüksek performans için su kalitesine dikkat!

Nutreco’nun hayvan besleme markası Trouw Nutrition, kanatlı hayvanlarda su hijyeninin en az besleme kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Su tüketiminin arttığı yaz aylarında kanatlılara yönelik su yönetiminin kritik önemde olduğunu belirten Trouw Nutrition Türkiye uzmanları, suların kimyasal ve mikrobiyolojik olarak düzenli aralıklarla analiz edilmesi gerektiğini vurguladılar. Sağlıklı ve yeterli su tüketimi tüm canlılarda olduğu gibi […]

Coccidiosis Aşılamasında Kritik Kontrol Noktaları

Coccidiodisden korunmanın etkili bir yolu da kuluçkahanede aşılamaktır.

Değişen Kümes Sistemleri

Yumurtacı sürülerin kümes sistemleri son zamanlarda önemli ölçüde değişmektedir.

Yumurta üretiminde yeni “izlenebilirlik” araçları

Avustralya yumurta endüstrisinde, yumurta çiftçilerine çiftliklerindeki yumurtaların izlediği yolu izlemek için yeni araçlar sunan EggTrace adında bir proje tasarlandı. İzlenebilirliğin çiftçilerin hızlı bir şekilde yumurta kalitesi, güvenliği veya tavuk sağlığı sorunlarının kaynaklarını belirleyerek gıda güvenliği sonuçlarını iyileştireceğini söyleyen uzmanlar ayrıca çiftçilerin sorunu düzeltmek için gerekli adımları atmasına yardımcı olacağını da belirtiyor. Uzmanlara göre güvenilir bir […]

Fransız Mera Bazlı Etçi Tavuk Yetiştiriciliği: Label Rouge

Bu yazının amacı, otlatmalı tavukçuluk için çok başarılı bir örnek olan Fransız “Label Rouge” et tavukçuluğu hakkında tanıtıcı bilgiler vererek, bu tarz üretim modellerinin ülkemizde de gelişmesi için katkı sağlamaktır. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.